Fördelningspolitikens baksida………………………….


Publicerad 2016-08-21
manna-fran-himlenOm det funnits tveksamheter innan de borgerliga lade vantarna på välfärden så har den tveksamheten bytts ut mot en idag mycket oroande verklighet.
Idag sitter den ytterst ansvarige och klappar sig för bröstet samt håvar in miljonbelopp på att berätta hur man kan omsätta välfärd i reala pengar – hans privata inkomster  debiteras skattebetalarna.
Den ansvarige f.d sjukvårdsministern är inte sämre han med fyra jobb och eget aktiebolag där skattebetalarna hjälper honom att öka på vinsterna.
Man kanske hade minskat kritiken om dessa två gentlemän hade arbetat för och utifrån den etiska kod som avser all sjukvårdspersonal – det vill säga värna liv – skapa förutsättningar för att den delen av vår välfärd hade fungerat.
Nu lämnade dessa två bysantinska hovnarrar – eller bättre beskrivet despoter – en välfärd i kaos.
Mantrat – ”det skall löna sig att gå från bidrag till egen försörjning” – blir rätt ihåligt när man ser hur dessa ministrar och före detta ministrar lever gott på skattebetalarna efter sitt ofta tveksamma ideologiska värv.

För balansens skull skall nämnas att inkassera detta enorma socialbidrag är inte bara en borgerlig åkomma – den fungerar även i mitt parti dessvärre.
Skammens rodnad existerar inte hos dessa politiker – det är ett ytterst medvetet val de gör – kanske ingående i kalkylen den dag man slutligen accepterar sin befattning – inte överväganden för väljarnas skull, inte heller för partiets skull – utan för sin egen privata välfärd.
Hyckleriet blir inte mindre av populistiska åtgärder som exempelvis Vänsterpartiet och Miljöpartiet ägnar sig åt.
För Vänsterpartiets riksdagsledamöter gäller en intern beskattning där ledamoten inte får tjäna ett korvöre mer än vad som kan anses som skäligt mot bakgrund av de väljare man representerar.
Därutöver argumenterar man för sänkta arvoden – vilket är lätt att göra då merparten av arvodet för Vänsterpartiets räkning går direkt in i partikassan.
För skattebetalarna gör det ingen skillnad.
Miljöpartiet har ett annat system – ej tvingande – där det förutsätts att man betalar en viss förutbestämd summa till partikassan samt dess välgörenhetsfond.
Samma här det gör ingen som helst skillnad för skattebetalarna.
Nu är jag inte emot arvodena som sådana utan snarare det generösa bidragen som kommer både Riksdagsledamöter och ministrar till del – framförallt ministrarna.

ChMtRjNWYAAZ-SkNär det handlar om rättvis fördelningspolitik – förövrigt en definition högern får stora skälvan av – så tycks tankarna i avseendet handla mer om vad ”jag” kan få och mindre av vad ”du” får.
Solidaritet – också en innebörd som försätter högern i chocktillstånd då den går tvärt emot den egoistiskt nyliberala doktrinen som kontrasterar mot den etiska doktrinen altruism.
Uppenbart är att man väljer egenintresset före rättvis fördelning av våra gemensamma tillgångar.
Och när egenintresset fått en släng av rodnadens skam på kinderna – tveksamt är om Moderater är utrustad med den egenskapen – fördelar man det gemensamma till sina kompisar och de som – mot allt sunt förnuft – lägger sin röstsedel på Moderaterna och andra högerextrema uppkomlingar.
Den nyliberalt etiska egoismen är en feberdröm utan koppling till verkligheten och i grunden omoralisk vilket inte minst gör sig tydlig i högerpolitikens fördelning av gemensamma resurser och att man ser till att vara torrskodda själva den dagen man anses vara förbrukad.

Samtidigt som siffertrixarna utan verklig insikt och med den nyliberala bibeln i den ena handen och kärleken och beundran över sitt eget jag i den andra handen går cirka 200 000 pensionärer på knäna med en oro över hur de skall klara sin ekonomi till nästa gång pensionen betalas ut.
För högern är det viktigt att samtliga medborgare – med undantag för skattefifflarna – att man handlar moraliskt och som en åtgärd för att kontrollera detta är man beredd att göra intrång i den personliga integriteten så att ingen lyx kommer dem till del – lyxen är förbehållen de som lever på solsidan av samhället.
Jaga de jagade – blunda för de privilegierade – så säger man givetvis inte men devisen lyser som en klar sol över de förslag och åtgärder man är beredd att vidta.

12963770_10153686819066871_6458866469885122355_nMan är beredd att återinföra ”stupstocken” i sjukersättningen om man lyckas ta sig till de åtråvärda köttgrytorna igen.
Samtidigt – och som en rest av den terror man idkade under åren i maktställning – befinner sig oförskämt många i den avskyvärda och av Moderaterna instiftade slavliknande arbetsmarknadspolitiska åtgärd – ett av historiens största förnedringspolitiska åtgärd – fortfarande utan chanser att visa sin potential.
En ungdomsgeneration som inte får – eller kan – påbörja sitt eget vuxenliv utan föräldrarnas ekonomiska hjälp.
Sjukvården står inför stora utmaningar likaledes gör hela utbildningsväsendet.
Och allt Moderaterna klarar av är att föreslå nya jobbskatteavdrag samt skylla sina egna tillkortakommanden på den nuvarande regeringen – patetiskt.

moderathistoriaI övrigt är man mycket för förbud.
Förbjud fattigdom och tiggeri!
Varför inte förbjuda arbetslöshet också?
Eller bostadsbristen som idag är monumental?
Varför inte förbjuda Pisa-resultaten – det går säkert att siffertrixa sig till bra skolresultat ändå.
Och vad värre är att mitt eget parti vandrar i Moderaternas spår och öppnar upp för förbud mot tiggeriet – förvisso tycker man att kommunerna själva får avgöra det – några konkreta förslag tycks dock inte finnas ej heller har jag hört att frågan diskuterats överhuvudtaget inom regeringen.
Resultatet blir naturligtvis att alla de cirka 4000/5000 Romer som befinner sig utspridda över landet drar sig till de kommuner där det råder en socialistisk majoritet medan eliten i Danderyd, Lidingö och alla övriga alliansstyrda kommuner blir befriade från att se den verklighet som finns och kan nyttja RUT och ROT utan att kväljas över tiggarna utanför varuhusen.
Jag instämmer i Stefan Löfvéns ord – ”Ni passar bättre i opposition” – om ens det!
bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  22 augusti, 2016

  Hej! Det finns en gemensam nämnare för dessa två pajasarna Reinfeldt&Hägglund och det är girighet!
  Mvh! Hans B.

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Så sant som det är sagt. Den etiska och moraliska kakan är bara avsedd för andra – aldrig dem själva.
   Det är för dessa pajaser gott att leva på skattebetalarna och de drar sig inte en sekund heller för att utnyttja möjligheterna – men ve fan om andra gör likaledes då skall det lagstiftas spärrar för att inpränta en moral som de själva saknar.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: