Moderat partiledare spelar utrikesminister…………………


Publicerad 2016-09-06
AKBDet framgår av Expressens artikel att Anna Kinberg Batra varit på officiellt möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.
AKB ville inte uttala sig om vad som diskuterats med premiärministern utan väljer att kalla det en studieresa!!!!!
Expressens självcentrerade reporter Niklas Svensson väljer dessutom att inleda artikeln med ”Här får Margot Wallström och regeringen hjälp av Anna Kinberg Batra” – vilken hjälp det är framgår inte av artikeln.
Det finns i anledning flertalet frågor man bör ställa sig i sammanhanget.
Har Utrikesdepartementet godkänt denna sammanstrålning?
Har AKB informerat vår Utrikesminister innan mötet avsågs hållas?
Vilka frågor och svar har AKB haft för avsikt att ställa till premiärministern?
Sanningen är snarare att AKB åkt till detta möte på eget initiativ för att diskutera moderaternas hållning i utrikespolitiken – och är det så är det synnerligen graverande för både moderaterna och i synnerhet AKB.

Anna Kinberg Batra våra svenska värderingar innebär krav på de lata och odugliga samt att sänka skatter och gynna skattefifflare.

Anna Kinberg Batra spelar nu utrikesminister i hemliga samtal med Premiärminister Benjamin Netanyahu!!!!

Svensk utrikes- och säkerhetspolitik har i alla tider präglats – utåt sett – av ett samförstånd mellan opposition och regering alldeles oavsett vem som för tillfället regerat landet.
Anledningen är naturligtvis att vi som land inte skall förmedla en oenighet i vår strävan att i svensk utrikes- och säkerhetspolitik – där det första skälet i huvudsak handlat om ett nationellt intresse att stå enade i frågor som berört omvärlden.
Om partierna uppvisar inrikespolitisk enighet i utrikesfrågorna skall den enigheten stärka Sveriges trovärdighet inför andra länder – samtidigt som det försvårar för andra länder att påverka Sveriges utrikespolitik.
Att göra nationell partipolitik av dessa frågor har betraktas i den politiska debatten närmast som en dödssynd – åtminstone var det en uppfattning jag rönte vid tiden för mitt eget engagemang i politiken.
Trots denna strävan efter partipolitisk enighet blev det dock ibland bråk om de internationella frågorna.
För att nämna några så var Hjalmarsonaffären, Vietnamkriget,
u-båtskränkningarna samt Sveriges relationer till Sovjetunionen några frågor som utlöst våldsamma partipolitiska strider i Sverige under efterkrigstiden.

Margot WJag anar en framtida inrikespolitisk debatt som en följd av hennes besök hos Premiärministern.
Det är väl känt att Margot Wallström blev i vintras portad från Israel – efter att berättigat ha krävt en oberoende utredning av de påstådda israeliska utomrättsliga avrättningar som skett.
För det kritiserades Margot Wallström av just Moderaterna – följt av de övriga borgerliga charlatanerna – där fokus låg på det faktum att Margot krävde en utredning – inte de påstådda avrättningarna – och som därefter resulterade i en kaskad av KU-anmälningar i ett försök av Moderaterna att koka ihop en inrikespolitisk soppa.
Israel-Palestina konflikten har förvisso varit en vattendelare i den inrikespolitiska debatten sedan länge där den ena sidan tagit ställning för Israel och den andra sidan haft en förhoppning om att ”tvåstatslösningen” skulle kunna realiseras.
AKB träffade naturligtvis inte Israels premiärminister för att lösa konflikten utan för att peka ytterligare finger åt Margot Wallström och regeringen – någon annan anledning står inte att finna med hennes besök.
Andra företrädare för olika partier har gjort ett antal besök för att på ort och ställe bilda sig en uppfattning om den tragedi konflikten innebär för folket – dock har inga kontakter vid dessa besök gjorts med företrädare för det israeliska parlamentet – och definitivt inte med Israels Premiärminister.

760Varför Moderaterna väljer – trots samförståndskravet – att ta strid om utrikes- och säkerhetspolitiken är inget annat än en följd av partitaktiska överväganden och Moderaternas försök att vinna väljare.
Den striden skall ses som ett uttryck för att partierna har olika ideologiska uppfattningar om vilken politik som bäst gynnar Sveriges intressen.
Om det rått samförstånd och enighet över partigränserna – som alltid varit honnörsord i den svenska utrikes- och säkerhetspolitiken – så har AKB övergett den samförståndsandan med sitt ”statsbesök” i studiesyfte ivrigt uppbackad av en ”stjärnreporter” som inte klarar att ställa nödvändiga och berättigade frågor.
Så kära läsare – förvänta er en framtida kaskad av spott och spe mot Margot Wallström och hennes utrikespolitiska engagemang som inte bara omfattar Israel-Palestina konflikten.
Man kan ju i sammanhanget fråga sig varför AKB inte tycks vara ett dugg intresserad av konflikten mellan Ryssland och Ukraina.
Den konflikten skapar knappast samma underlag i opinionssyfte för Moderaterna än att ta ställning för Israels utmattningskrig mot det Palestinska folket – ett krig som till stora delar stöds av USA.

Kränkt-diktaturAnna Kinberg Batra bör begrunda den nationella säkerhetsstrategin som bör betraktas som av yttersta vikt vid internationella kriser då inrikespolitisk splittring bland partierna kan innebära att eventuella motparter i en utrikespolitisk förhandling kan utnyttja denna internsplittring – och på så sätt förbättra deras förhandlings position.
De nationella partistrategiska överväganden – som AKB antas nyttja i sammanhanget – bör betraktas som partiegoistiska motiv och inte ett tecken på ett nationellt ansvarstagande som den nationella säkerhetsstrategin syftar till.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  7 september, 2016

  Hej Björn! Det här är riktigt allvarligt och bör bli granskat av KU! AKB gör här ett övergrepp på Margot Wallström och vår utrikespolitik! Jag känner mej riktigt förbannad på den här s.m!!!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja jag håller med dig det borde – till skillnad mot den soppa de själva strösslar över KU – granskas rejält.

   Det hon gör är att sopa vår utrikesminister under mattan och jag förväntar mig en fortsättning i ärendet.
   Dessvärre brukar seriösa partier använda KU till uteslutande konstitutionella spörsmål inte sådant skit Moderaterna ägnar sig åt.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: