Lögner som blir till sanningar…………….


Publicerad 2016-10-25
470909685Desinformation på saliga medier såsom Facebook med flera sprids med blixtens hastighet genom – och allt som oftast – obekräftade länkar – länkar som har mycket i övrigt att önska men tas som en sanning av någon outgrundlig anledning svår att förklara.
Till och med politiskt korrekt (PK-media) – allmänt kallad av den andel som har ringa eller inget alls förtroende för några andra medier än de nätbaserade alternativa medier – gör fel ibland.
Det kan vara förståeligt mot bakgrund av stressen att få ut en explicit nyhet utan faktakontroll inför tidpunkten för pressläggningsögonblicket.
Det händer – men händer sällan dessbättre – och oftast plockas den ”nyheten” bort där det låter sig göras eller så är den så vinklad att själva sakinnehållet i stora delar stämmer.
Men för de som söker motsatser till den reala sanningen får naturligtvis sina behov tillfredsställda – man har fått sin bekräftelse – och helt plötsligt blir de så kallade PK medierna sanningsenliga och alternativa medier – med en i avseendet klar och tydlig målsättning – är inte sena att plocka upp informationen och sprida den kors och tvärs där så är möjligt.

cvw-yxyweaa6wvNågot som varit och fortfarande är en ”snackis” på sociala medier är betydelsen av den beslutade nya terrorlagstiftningen som trädde i kraft den
1 april 2016.
På sociala medier kan vi läsa att återvändande Daesh-terrorister kan få hjälp med gratis körkort, bostad, sysselsättning och till och med skuldsanering.
Ursprunget till detta kan härledas till – den av en del Moderater ansedda vänsterinriktade SVT – som fick en ansedd sydsvensk PK media den 20 oktober 2016 i en publicerad artikel rubricera ”Borgerliga politiker trodde på myter om lyxliv för avhoppade IS-krigare” vilket fick till följd att tre borgerliga partier i Lunds kommun krävde att ”gräddfilen” för dessa återvändande Daesh-krigare skulle tas bort ur en handlingsplan som inte ens existerade – man kan i sammanhanget fundera på hur dessa borgerliga kommunala företrädare verkligen är skickade att företräda sina väljare med så dåliga kunskaper om sin egen kommuns arbete.
Myten eller tidningsankan fick dock spridning – inte bara i vårt land – utan också internationellt främst via den av Sverigedemokraterna så omhuldade ryska statliga tv-kanalen Russia Today.
Desinformation och osanningar får spridning som en sanning och är lika svåra att bearbeta som Göran Perssons påstådda stöld av våra pensionspengar.

truth-257159_960_720Vad är det då som är en sanning?
Ja den nya terrorlagstiftningen säger att ett särskilt straffansvar har den person som reser eller påbörjar en resa till ett annat land än det land där personen är medborgare eller med permanent uppehållstillstånd – om avsikten är att begå eller förbereda eller att ge eller ta emot utbildning avseende bl.a. terroristbrott.
Den nya terrorlagstiftningen som följer av Regeringens proposition
2015/16:78 och som i sin tur följer den bindande resolutionen 2178 som antogs av FN:s säkerhetsråd i september 2014.
Polisen blir med den nya lagstiftningen en aktör som kan avbryta resande genom att gripa en resenär som förbereder sig att delta i terrorbrott i enlighet med lagstiftningen.
Straffet är fängelse i max två år eller – om brottet befinns av domstol som grovt – fängelse i lägst sex månader och högst sex år.
Det finns således ingenting angivet om eventuella rehabiliteringsinsatser så som mytbildningen beskriver som en sanning.

De eventuella handlingsplaner som var kommun upprättar i rehabiliteringssyfte för alla brottslingar bosatta i kommunen är handlingsplaner som regeringen knappast lägger sig i mot bakgrund av det kommunala självstyret fastställd i grundlagen.
Anser kommunen att återvändande terrorister skall ha körkort eller livslång prenumeration på spaanläggningar eller vad det nu kan vara så får de tillgång till detta efter avtjänat straff.
Därmed är det min ”förhoppning” att den desinformation som sprids på sociala medier får ett slut – ett slut liknande det slut vad avser Göran Perssons stöld av våra pensionspengar – det vill säga om man inte hellre tror på lögner istället för sanningar – det får var och en avgöra själv.
bloggarna

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Thorsten Schütte

   /  26 oktober, 2016

  Ja, det är mycket av ”råttan i pizzan” över denna skitstorm. Och om folk vill hoppa av från IS, avgrundshögern, avgrundsvänstern, Hells Angels, Jehovas vittnen och liknande destruktiva sammanslutningar – då kan det vara välinvesterade pengar som satsas i en bättre framtid för en sådan individ som ju även kan hindra att nya rekryteras.

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Thorsten!

   Alldeles riktigt och det är ju detta som den nationella samordnaren skall försöka få kommunerna att förstå när de omarbetar respektive upprättar sina handlingsplaner.
   Den nationella samordnaren har ingen lagstiftande funktion utan endast en rådgivande.

   Tack för din kommentar.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Reblogga detta på Tankar i natten och kommenterade:
  Självklart borde jag skriva ett inlägg själv, men ibland kan det också vara bra att säga: ”instämmer föregående talare.
  Några påpekanden bara: En lögn kan aldrig i någon djupare mening bli till en sanning. Jag anser det också oerhört anmärkningsvärt när hyfsat etablerade samhällsdebattörer inte verkar veta att det inte är kommunerna som stiftar lagar. Det gör staten och staten har ett rättssystem, som har att se till att lagarna efterföljs och om inte se till att förbrytaren får stå till svars.
  Så om det skulle vara så, att kommuner säger att vi ger IS/Daesh-krigare körkort, då kan rättsväsendet säga och bör säga: ”det får ni gärna göra, men först efter att han har sonat sina brott. Om han nu är skyldig och det avgör domstolar!”

  Gillad av 2 personer

  Svara
 3. Hans Bodin

   /  25 oktober, 2016

  Hej Björn! Mycket bra! Tack för upplysningen! Jag har också hört och sett dessa alternativa media som har sin egen tolkning av invandringsproblematiken. Anhängare snappar snabbt upp det och gör hönor av fjädrar. Propositionen som jag inte med dom flesta visste om tydliggör ju att det är ju inga gräddfiler att komma hem till!
  Mvh! Hans Bodin.

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Så lite så – viktigt ändock att bemöta åtminstone det värsta av desinformationens avarter.
   Nätet kryllar av en hel del av subjektiva påståenden och så kallade sanningar allt går inte att avliva.
   Man önskar trots allt att människor är lite mer källkritiska och inte accepterar allt vad som sägs och skrivs.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: