God Jul och ett mycket bättre Gott Nytt år 2017…………….


Publicerad 2016-12-22
Vi befinner oss i de sista skälvande dagarna innan det nya året gör anspråk på att ersätta det gamla.

aleppo2Året som gått har återigen förmedlat oro och skrämmande upplevelser där situationen i Mellanöstern närmast kan betraktas som helvetet på jorden – främst krigssituationen i Syrien men också det av medierna mindre angelägna kriget i Jemen – möjligen för att där tvingas medierna påvisa det goda mot det onda och blir därför inte lika angeläget som Rysslands och Assads brott mot mänskligheten.
Det visar i väsentliga stycken hur kuvade vi är inför USA:s övergrepp som betraktas som fredsfrämjande – när hyllningarna uteblir förstår vi att rapporteringen är mindre önskvärd trots att kriget i Jemen är lika vedervärdigt som krig i allmänhet och Syrien i synnerhet.
I bägge fallen är det civilbefolkningen som lider där främst barnen – de som är minst skyldiga och de som inte ens förstår varför – drabbas värst.
Bilderna på drabbade barn – som medierna förmedlar – är det som sliter itu våra hjärtan mest av allt och visar på ett tragiskt sätt att alla krig oavsett var det sker, oavsett av vilka anledningar som ger upphov till detta slaktande av en massa oskyldiga människor – att mänskligheten i detta avseende inte utvecklats särskilt mycket.

Här hemma har det gångna året präglats av en politikerkader som mer eller mindre agerar som ett substitut av en tid då man var barn – leken i sandlådan har fått en färglös touch.

Högern är avkläddaPartiet som öppnar och stänger hjärtan allt efter behag och som tycker att de som inga pengar har lever över sina tillgångar, att simulanter behöver drivkrafter, arbetslösa arbetsläger och som i monotona argument tycker att Sverige är på väg åt fel håll som inte sänker allt som går att sänka.
Fast dem vill inte sänka allt – dom vill höja blodtrycket också – särskilt hos dem som drabbas.
Ett annat av – den allsmäktige fadren  – tillika närmast anhörig – kravlar på den politiska lejdaren utan att komma ett enda steg närmre det varma ljusets slutsteg.
Partiet som vill representera ”verklighetens folk” fick sig en uppenbarelse av insikt och söker nu allianssyndernas förlåtelse och lovar guld och gröna skogar till pensionärerna.
bebinlowOch när den ene ber dundrar den andre om kanoner, beväringar och skyttegravar med hjälp av NATO.
När det inte är kommenderat vänster/höger om står skolbarnen i fokus.
Ni vet dom där småmänniskorna som gör skolföretagen och dess aktieägare vindögda av glädje när skolpengen trillar ner som rena vinster i fickorna.
Vett och etikett på kaserngårdsvis, av med mössor och vid olydnad gärna lite smisk på fingrarna så kapitalisterna inte skall skämmas ögonen ur sig.
Annars kan man alltid skylla på sossarna.
Det socialliberala partiet med en touch av Ayn Rand eller Margareth Thatcher som betraktar sig som landsbygdens parti med vyer över Stureplans kända svamp.
Ett litet Stureplan på varenda bondgård i landet och partiet skulle känna sig miljömässigt hemma bland grödorna.
Miljön har ju präglat partiet – fast det har inte märkts så mycket.
Annars har hon utmärkt sig som partiledaren som vill äta upp sina skor.

jimmie-akbPartiet med en partiledare som inte mins, glömt eller tycker att några dagar av en ”olycklig” händelse är historia – fast det gäller inte när man vill replikera andras historiska händelser då kan man gå tillbaka trekvarts sekler.
Å andra sidan får man säga att det tar sin politiska ambition på stort allvar.
Det handlar om att överleva som parti.
Därför diskuteras nu ivrigt vilka förnedrande ord man kan använda sig av för att saluföra sig som etablissemangets motståndare och värva nya sympatisörer utanför den redan trogna zvans man omger sig med på sociala medier.
Man har ett mångfacetterat politiskt program som omfattar allt från invandrare till invandrare – därutöver har man en särskild ”magkänsla” för pensionärer och arbetare – det är därför man alltid röstar emot alla förslag för dessa grupper därför att alla andra partier inte bara vill tala om invandrare.
Då blir man ledsen och tar på sig offerkoftan.
Den tar man lika ofta på sig som andra byter skjorta.

Enligt Reinfeldt spelar den rödgröna orkestern med disharmoni: -De vill inte berätta vad de vill tillsammans, men de har alla förslag som på olika sätt är skadliga för Sverige och svensk ekonomi.Fredrik Reinfeldt beskrev de rödgröna som en illa förberedd orkester.-Det uppstår inte ljuv musik när man från var sitt håll aldrig har övat ihop. Gustaf Fridolin med eviga trumpetsolon till melodin Se på mig. Jonas Sjöstedt på slagverk slår på allt som rör sig, till något som möjligen kan vara Internationalen.-Och längst bak, i förhoppningen om att ingen ser honom, Stefan Löfven som spelar på triangel med en tändsticka, sade M-ledaren och lovade att "ta strid mot det rödgröna samarbetet som inte existerar".

På andra sidan av verkligheten sitter en godmodig arbetargrabb med stöd av partiet som ogillar när andra använder suvar och giftiga bottenfärger på sina fritidsbåtar.
Som chockades över oppositionsrollens lugna tillvaro utbytt mot verklighetens kranka blekhet som piskade dom gul och blå.
Ett annat parti med tydlig vänsteringång fick se sig ratade i regeringsunderlaget och lovade att hämnas med oppositionell kritik i allt utom vad avser finanserna – man håller vad man lovar.
Också ledd av en sympatisk karl med kvinnofrågor högt på ambitionsstegen – fast det går sisådär.
”Svetsarn” – sprungen ur den fackliga rörelsen – med en socialistklocka på armen säkert värd minst en kvarts miljon enligt ”säkra” källor såldes härförleden och pengarna gick till Musikhjälpen – dem blev glada för sina 83000.
Annars har svetsare som yrke nedgraderats som något simpelt som katten släpat in enligt belackarna som antagligen hellre sett en politikerbroiler med föga intresse för arbete eller någon som är duktig på akademiskt ”ordbajseri” där svetsare är något man hört i något sammanhang.
Det är inte lätt att vara svetsare.

tomte_5490885ee087c3131e06d6dfNåväl – med dessa ”mycket” allvarliga analyser och betraktelser vill jag tillägna min trogna och alltid välkomna läsare oavsett politisk färg oavsett vi delar åsikt eller ej såväl på bloggen som alla mina vänner på sociala medier en lugn och fridfull julhelg och ett Gott Nytt Mycket Bättre År än 2016.
Låt oss hoppas att ordet ansvar får en verklig betydelse – en nyrenässans – under 2017 – fast ”fan trot” sa djävulen.

En uppmaning: Ni som skall köra bil i helgen snälla kör försiktigt det är alltid bättre att vara sen med livet i behåll än aldrig komma fram.
bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

7 kommentarer

 1. Hej Björn och GOD JUL till dej och de dina!
  ———–
  Tror tyvärr inte på ett bättre 2017 men hoppas ju att jag har fel…
  Förutom många av våra (vi) pensionärers kärva ekonomiska läge så har man helt glömt bort våra ungdomar. Har inte hört ett knyst om dem det senaste året – utom då de har gjort dåligt ifrån sej i skolan. Det skyller jag på de ständiga förändringarna och neddragningen av resurser till själva skolverksamheten till förmån för de privata aktörer som bara vill tjäna pengar. Jan Björklund är en av de största sabotörerna.
  ———–
  https://kaobyterblogg.wordpress.com/2016/12/23/det-kommer-aldrig-bli-fred-i-mellanostern-kao/
  MVH
  Kao

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Kao och jag önskar dig också en fröjdefull julhelg.

   Nej misstänker att även 2017 blir en rak kopia av detta år – men hoppet är ju det sista som överger oss – så låt oss hoppas.

   När det gäller Mellanöstern har jag liksom du själv litet hopp om en varaktig fred – både kriget i Syrien och Jemen är det alldeles för många viljor som vill ha ett ord med i laget där både USA och Ryssland ingår.
   Något som tände ett ljus i det eviga mörker Israel/Palestina konflikten var den resolution säkerhetsrådet fick igenom utan att USA lade in sitt veto för första gången på 8 år om fortsatt utbyggnad på Västbanken.
   Ett litet steg mot en tvåstatslösning om än mikroskopisk främst mot bakgrund av populisten Trump och hans ambivalenta åsikter. Karln är ju ett levande ufo utan förstånd och hjärna och har inte det minsta begrepp om utrikespolitik.
   Hans omgivning talar inte heller för att det kan komma att bli någon positiv skillnad på USA:s ständiga övergrepp på andra stater snarare tvärtom vilket är ytterst oroande.

   När det gäller de uppmärksammade fattigpensionärerna så förefaller man från regeringens håll försöka ta tag i det – jag hoppas innerligt att det med raska steg sker en positiv förändring för alla de som lever med dåliga ersättningar.
   Andra inrikesproblem är Försäkringskassans till synes omotiverade avslag på sjukersättningar och LSS ersättningar.
   Man är också där uppmärksammad på eländet och senast jag talade med Annika Strandhäll insåg hon – informellt – att en mer detaljerad LSS lagstiftning kan bli aktuell.
   Ett nytt regleringsbrev har nyligen delgivits FK men har tyvärr ännu ej läst densamme.

   Skolan och våra barn ja – det pågår ju påtryckningar från representanter för skolföretagen – skolföretag vilket bedrövligt ord – där man tar till rent hysteriska argument för att Ilmar Reepalus nyligen delgivna utredning om begränsningar av vinstuttaget skulle innebära – enligt dessa representanter – att cirka 75 procent av friskolorna skulle tvingas stänga igen sina verksamheter.
   Nu vet vi av erfarenhet att all den dystopi som kommer därifrån aldrig tidigare fått någon verklighet snarare tvärtom.
   Den senaste PISA undersökningen pekade dock på en vändning om än mager dock en positiv ändring.
   Men varken Björklund eller Fridolin skall ta åt sig äran av det utan snarare en lärarkår som med nit och vilja fått till stånd en vändning.
   Björklund förövrigt skall inte ha hand om skolfrågor överhuvudtaget så vitt man inte vill se en fullskalig kollaps av skolverksamheten – ett enda förslag från den göken kan jag hålla med om – återförstatliga skolan igen kommunerna har visat sig generellt sett att de är inte skickade att driva skolorna.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
   • Tack för ditt svar med en bra sammanfattning av året som gått – och kanske också om 2017. Jag försöker vara optimistisk men det är ju inte lätt.
    MVH
    Kao

    Liked by 1 person

 2. Marie Guting

   /  22 december, 2016

  Hej Björn! [😊]

  Jag har en undran till dig om du skulle kunna läsa igenom denna utredning av Anna Hedborg angående socialförsäkringarna. Verkar den vara bra för vanligt arbetande, sjuka medborgare och folk som är beroende av de allmänna, eller???

  Va det inte Anna Hedberg som bl.a. la grunden till nuvarande (folkhälso-) försämrade sjukförsäkring?

  Jag har svÃ¥rt att riktigt hänga med i texten p.g.a. mitt utmattningssyndrom som gett mig en ”hjärnskada”. Försöker fÃ¥ det klassat som arbetsskada sÃ¥ det beskedet väntar jag pÃ¥ med spänning [😊]

  http://www.arenaide.se/files/2016/12/Tillbaka-till-socialforsak-ringar-för-alla-1611101.pdf

  Vill även tacka dig för alla dina kloka och klartänkta blogginlägg i rådande politiska läge o.s.v.

  Önskar dig och de dina en härlig julhelg och ett Gott Nytt År! [🎅] [🎄] [🎇] [🎆] [⛄] [🌷] [💖]

  Vänliga hälsningar

  Marie Guting

  Skickades från Outlook

  ________________________________

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Marie!

   Ja visst skall jag studera den länk du gav mig och återkomma till dig när julförberedelserna klingat av något.

   I övrigt önskar jag dig allt gott och hoppas att dina förväntningar uppfylls med råge.
   Därtill önskar jag dig en glad och god Julhelg och ett Gott Nytt år

   MVH//Bjorn

   Gilla

   Svara
 3. Hans Bodin

   /  22 december, 2016

  Hej Björn! Trots massinvandringen efter Reinfeldt öppna hjärtan och hotet om systemkollapsen från vissa som aldrig kan se något positivt i socialdemokraternas politik så har Sverige klarat sig bra. Det är fantastiskt att folk ställer upp som dom gör när det behövs.
  Efter Decemberövenskommelsen för två år sen så har regeringen på denna korta tid skapat en positiv utveckling. Jag tror och hoppas att 2017 blir ännu bättre!
  Tack för dina fantastiska bloggar och krönikor under året och jag önskar dej och din familj
  en God Jul och Gott Nytt År! Mvh. Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Tack för dina varma ord och självklart önskar också jag både dig och din familj den bästa av julhelg med en önskan om ett Gott Nytt År.

   Och ja – mot bakgrund vad som mötte den nya regeringen med en arbetslöshet över 8 procent och en ungdomsarbetslöshet nu nere och tangerar 15 procent vilket i klartext gett cirka 120 000 ungdomar en möjlighet att få komma in på en arbetsmarknad som nästan varit stängd under de borgerliga åren – det glädjer mig mycket särskilt som trenden fortsätter.
   Byggnationen har tagit fart och kan närmast jämföras med miljonprogrammet under 60 och 70-talet – också mycket positivt.
   En ekonomi i balans under de två år man regerat där man vänt underskotten i de offentliga finanserna till plus.
   Systemkollapsen lyser med sin frånvaro om den någonsin existerat i några andra hjärnor än de som säger sig ”älska vårt land” – ett axiom för de dystopiska förkunnarna som säger sig älska Sverige och samtidigt sprider drivor av lögnaktiga påståenden om vårt land.
   Vem får ihop den logiken?

   Låt oss hoppas 2017 blir ännu bättre och jag har gott hopp.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: