Sverigedemokraternas heliga stormtrupper och korståget mot demokratin……………………


Publicerad 2017-01-19
1348779Sverigedemokraterna lever i en paranoid verklighet – som ofta står att läsa i partiorganet ”Avpixlat” – en mental avtrubbning – onyanserad verklighetsflykt där ”klicken” anses representera hela svenska folket.
När Åkesson och hans anhang målar upp ett Sverige nära undergång med system- och ekonomisk kollaps på grund av invandrarna i allmänhet och flyktingar i synnerhet är det tecken på desperation och en sanning för de obalanserade indoktrinerade busar som sitter bak datorskärmen och gör allt för att tjäna propagandan.
Undergångsteorier hör hemma i högerextrema fascistiska kretsar med ett enda syfte att först måla upp allehanda domedagsprofetior för att därefter tala om att räddningen trots allt finns – och för deras del är det Sverigedemokraternas uppgift.
Likheterna med de tyska nazisternas idoga propaganda om ett Tyskland i förfall – särskilt mot bakgrund av Kreugerkraschen – fick NSDAP att växa i folkopinionen.
Sverigedemokraterna skiljer sig inte ett dugg på den punkten.
Det har varit en medveten strategi allt sedan de fick sina mandat i riksdagen – en riksdag vars partier – mer eller mindre – på allehanda sätt försökt att inte vara beroende av SD – ofta har det dock misslyckats – särskilt under alliansens regeringsperiod.

sd-rc3b6star-mot-sig-sjc3a4lvVad som är ytterligare typiskt för fascism är att man samtidigt som man talar om hemlandet i dystopiska termer – samt att samtliga övriga partier är de som bär skulden – är bärande för fascismen – att måla upp undergångsteorier, göra medborgarna rädda och skrämda för att sedan tala om att det finns en väg ut ur denna dystopi som skall vila på dem själva – så var det också för Hitler och hans anhang – så är det för Åkesson och hans anhang och inte oväntat heller när man buntar ihop de övriga demokratiska partierna i en enda definition för att markera vilken skuld de bär till den utmålade dystopin – sjuklövern.
Så gjorde också Hitler och hans parti NSDAP.

Alla dessa fotsoldater på nätet som gör vad som helst för att måla upp en verklighetsbild som stämmer med deras egen är en kader som tjänar Sverigedemokraterna väl.
Man tar inte avstånd från ens det grövsta tillmälen så länge de agerar som ”nyttiga idioter” för att förstärka de undergångsteorier som ofta förmäls av SD:s partiledning.
Jag har tagit del – i studiesyfte – grova tillmälen, kvinnoföraktet som lyser som neon i träskets mörkaste skrymslen, vidriga uttryck om de som inte allierar sig med dessa så kallade skribenter, lögner, förtal och sist men inte minst hat och hot – till och med dödshot – är utmärkande för den här klicken.
Politiskt okunniga och historielösa är inget hinder för dessa halvportioner vars syfte är att påvisa hur odemokratiska alla andra partier är i jämförelse med Sverigedemokraterna.
Inte heller det är särskilt förvånande.
I Tyskland förbjöds kommunisterna och det tyska socialdemokraterna förföljdes för att senare när NSDAP – med hjälp av högerpartierna genom den sista demokratiska åtgärden röstade för Ermächtigungsgesetz – en fullmaktslag som gav Hitler och nazisterna oinskränkt makt – en lag ”för att häva folkets och rikets nöd” var motivet – förbjöd socialdemokrater och övriga partier att verka i den tyska riksdagen.

Personkult (1)Inte oväntat visar dessa halvportioner på ett skriande behov av att uppdatera sina historiekunskaper.
För att bättra på bilden av Sverigedemokraterna försämrar man bilden av Socialdemokraterna – ett givet hatobjekt och ett hot mot SD – som varande landets största parti .
Vänsterpartiet får sig en släng lite vid sidan av som dock anses vara av ett marginellt hot mot dessa propagandister – dock utgår man från att de är kommunister med en självklarhet.
Ett ständigt mantra är påståendet att Socialdemokraterna var de som införde det rasbiologiska institutet.
Fel – det var vid samtiden inget kontroversiellt taget beslut – som i allt väsentligt byggde på ett genuint lobbyarbete – och var dessutom ett tvärpolitisk beslut av samtliga då existerande partier i riksdagen.
Steriliseringslagarna – också de vid samtliga beslut – 1934/1941 – tvärpolitiska och byggde på vid den tiden eugenisk vetenskap och som byggde – enligt lagens ordalydelse – i princip på frivillighet i form av patientens samtycke.
Det visade sig dock senare att många utsattes för tvång emot lagens principer.
Lagen avskaffades 1976.

Sveriges handel med Tyskland under andra världskriget är ett annat argument som enligt dessa halvportioner skall utgöra grund för att Socialdemokraterna är ett nazistisk parti – allt naturligtvis för att förminska Sverigedemokraternas fascistiska bakgrund.
Sanningen är att Sverige hade – en allt sedan 1939 – samlingsregering som leddes av Per Albin Hansson – socialdemokraten som verkade för det folkhem som särskilt Jimmie Åkesson talar sig så varm för – där samtliga vid tiden verksamma politiska partier ingick i regeringsunderlaget utom det vid samma tid verksamma kommunistiska partiet.
Sverige var omringat av Tyskland genom dels ockupationen av Danmark och Norge samt den upprättade Skagerackspärren.
Sverige fraktade järnmalm till Tyskland i utbyte mot livsförnödenheter i akt och mening att inte låta medborgarna lida nöd på livsmedel under krigsåren.
Ljumma protester från de allierade var mer ett sätt att uttrycka sitt ogillande medan man samtidigt såg mellan fingrarna på den handeln av flera orsaker.
En given orsak var att – gemensamt med de allierades handelsblockader – man skulle utarma den för Tyskland viktiga livsmedelsförsörjningen och därmed skapa ett folkligt uppror mot Hitler och hans anhang.
Andra argument var att Sveriges krigsmakt skulle försvagas av att den så kallade lejdtrafiken inte skulle kunna genomföras och därmed bli ett lätt byte för Nazisterna.
Förhandlingar inleddes inte bara med Tyskland utan också den brittiska blockadmyndigheten som slutligen mynnade ut i en mycket begränsad passage genom Skagerackspärren kontrollerad av både de allierade och Tyskarna.

mordbrc3a4nnareAtt dessa politiskt och historiskt okunniga halvportioner gör skäl för definitionen ”stormtrupper” blir som mest tydlig när deras parti möts av kritik från enskilda journalister eller andra som kritiserar deras politiska ambitioner eller när enskilda organisationer inte vill upplåta samlingslokaler för sammankomster i partiets regi eller publika sammankomster då medborgarna öppet kritiserar deras politiska propaganda.
Inget annat parti utsätts för ett sådant genuint hat vid deras sammankomster, journalister mordhotas öppet såväl som indirekt likaså vetenskapsmän, samhällsdebattörer och politiska motståndare överlag.
Henrik Arnstad är en journalist – som av dessa halvportioner anses vara ett i det närmaste landsförrädare just för att han – liksom alla andra – använder sig av vår demokratiska och grundlagsskyddade åsikts- och yttrandefrihet.
En del journalister tystnar – främst för säkerheten runt sin egen familj.
När dessa ”nätkrigare, stormtrupper” eller ”fotsoldater” vurmar för sin rätt att uttrycka en åsikt inser dom inte att de samtidigt – genom hat och hot ofta dödshot – är demokratins dödgrävare.

sd_backinthedaysSverigedemokraternas vigda sympatisörer – inte alla skall tilläggas – måste vara väl medvetna om partiets bedrövliga ursprung.
Om detta har det skrivits spaltmetrar om och att förneka detta ursprung som bara löper sig något tjugotal år bak i tiden samtidigt som man med den okunniges självsäkerhet bedömer andra partier som etter värre genom att dra växlar på egna tolkningar av historien som varande ett för samtiden giltigt fenomen är bara ynkligt och visar bara på hur illa ställt det är med dessa – av SD:s trogna gödkrokar.
bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-sju-av-sds-storsta-skandaler/ Hej Björn! Mycket märkligt att detta parti så kantat av ständiga skandaler ändå har så många sympatisörer.
  Mvh!

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det är mycket märkligt – det kan ju knappast undgått folk i allmänhet vad detta parti sysslar med och vad dess sympatisörer tycker och gör.
   Att man kan bortse från alla dessa skandaler där vart och ett långt överskrider samtliga uppdagade skandaler som övriga partier stått för.
   Mycket märkligt – antingen har man en sådan blid tro på detta parti och bortser från alla dessa vidrigheter de stått för och står för.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
 2. Thorsten Schütte

   /  19 januari, 2017

  Bra analys. Och som kristen blir jag särskilt illa berörd av kristna heliga stormtrupper, en som nuddar dem är Mikael Karlendal:
  http://www.mikaelkarlendal.se/

  Liked by 2 people

  Svara
  • Hej Thorsten!

   Ja det är oroande för oss alla med sunt förnuft och ärliga avsikter.
   Man förbluffas över de ofta vidriga kommentarer som förekommer som ju står i bjärt kontrast mot vad sunda och intelligenta människor uttrycker sig – att de därutöver påverkar demokratin på ett mycket negativt sätt genom sina hat- och hotattacker mot alla som inte delar deras åsikter är synnerligen mycket allvarligt.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 3. Olle Pålsson

   /  19 januari, 2017

  Hej!
  Jag läser i dagens Aftonbladet att SD enligt opinionsundersökningar stadigt ligger på 20%.Det vill säga att vart femte röstberättigade kan tänka sig att rösta på detta parti.
  En verkligt oroande siffra som måste tas på allvar.
  Dem som ställer sig bakom ett sådant politiskt budskap är människor man möter i vardagen.Det kan vara i föreningssammanhang eller andra sällskap som detta sker.
  Inga avvikande människor på något sätt utan rekorderliga samhällsmedborgare som vill göra rätt för sig.Sällan förekommer det någon politisk diskussion i dessa sammanhang och när ämnet Sverigedemokraterna nämns är det få som talar om var deras politiska sympatier ligger.
  Jag har en känsla av att vi befinner oss i en tid av oro där globaliseringen tränger på, som berör väldigt nära inpå varje individ.Det handlar om stora miljöfrågor,gränslösa ekonomiska flöden och människor från andra kulturer,ständigt på flykt från stora delar av världen.
  En oroande utveckling utan ett enkelt svar som snart kan bli ödesfrågor om inte våra valda och förhoppningsvis stabila demokratiska institutioner lyckas formera sig till kloka beslut.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Olle och tack för din kommentar som är både klok och insiktsfull.

   Den enda kommentar jag har till din är att denna regering måste inse allvaret vilket torde vara lätt – dock svårare att formera politiska reformförslag mot bakgrund av det parlamentariska läge vi har i riksdagen.
   Alliansen med framförallt Moderaterna anser att landet går åt fel håll samtidigt som man presenterar egna förslag som i stort liknar de som slutligen fällde alliansregeringen.
   Med detta drar jag slutsatsen att – även om vi har en parlamentariskt svag regering – så är oppositionen – utan SD – ännu svagare.
   Att detta lockar framförallt Moderaterna och Kristdemokraterna att med stöd av SD bilda en framtida regering är på intet sätt en lösning på de problem vi har framför oss.
   Jag är djupt oroad över framtiden.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: