I valet mellan demokratisk socialism och fascism väljer Moderater alltid fascismen…………..


Publicerad 2017-01-20
jimmie-akbSå är det nu bekräftat!
Det som man tidigare hymlat om – och gett oss aningar om – är nu fastslaget.
Moderaterna säljer sig till fascismen……………….igen!
Anna Kinberg Batra föll för Jimmie Åkessons frieri.
Historiskt är det dock ingen överraskning.
Högern tror sig alltid kunna bemästra fascismen genom att släppa in dem i stugvärmen – så skedde i Tyskland 1932 – så har nu skett också i Sverige 2017.
Om Anna Kinberg Batra tror sig överträffa Moderaternas skamliga politiska historia har hon inte bara lurat sig själv – hon har fört hela svenska folket bakom ljuset samt sina tidigare allierade inom borgerligheten – som fick meddelandet via SMS bara kvällen innan.
Anna Kinberg Batra är den moderatledare som kommer att gå till vår politiska samtids dystra mörker som nu bekräftar att hon vill alliera sig med Sverigedemokraterna – ett parti sprunget ur den svenska fascismen.
Hon är dock inte ensam – hon har sin medlöpare i Kristdemokraterna vars systerparti i Tyskland var ett av de drivande högerpartier som ville samarbeta med Nazisterna – om än under annat partinamn.

ABKNej Anna Kinberg Batra – du har reducerat dig själv till en politisk ”dummy” en novis med alla dess svagheter som en partiledare kan uppbringa och som därtill underskattar väljarnas intelligens genom att försäkra dem via TV-rutan att något samarbete med Sverigedemokraterna inte kommer ifråga – dock villig att ta emot det stöd Sverigedemokraterna erbjudit Moderaterna.
Så dum är inte väljarna.
Var och en förstår att Sverigedemokraterna inte säljer sitt stöd om man inte får något igen av det man säljer.
Du har dessutom – i motsats till vad du tidigare uppgett – sagt dig vara redo att förhandla med Sverigedemokraterna i en del frågor där du anser dig finnas en möjlighet att komma överens – den stora frågan är vilka dessa frågor kan tänkas bli.

gavleModeraterna har vid minst dussintalet separata tillfällen inlett samarbeten med Sverigedemokraterna i en eller annan form ute i landet.
Detta trots att Fredrik Reinfeldt var extremt tydlig i valrörelsen 2014 om att dörren skulle hållas stängd och låst mot SD – så började dörrarna gnissla efter att Reinfeldt smög ut bakvägen under valnatten och hans partikamrater runt om i landet började glänta på de låsta dörrarna.
I nedanstående kommuner har Moderaterna allierat sig med Sverigedemokraterna på ett eller annat sätt – flertalet av dessa kommuner har alliansen varit i minoritet men behållit makten med hjälp av Sverigedemokraterna.

I Ale kommun blev de rödgröna störst – men alliansen behöll makten genom en budgetsamverkan med Sverigedemokraterna.

I Falkenbergs kommun vill Moderaterna inte ha ett samarbete med Sverigedemokraterna men vill gärna ”prata brett med Sverigedemokraterna i fullmäktige för att hitta stöd för våra lösningar”.
Lite skämsfaktor blandat med en vilja att söka stöd!!

I Gnesta kommun ville moderatledaren Ann-Sofie Lifvenhage inte stänga dörren för samarbete med Sverigedemokraterna för att som hon sa citerat; ”Fredrik Reinfekdts negativa inställning till samarbete med Sverigedemokraterna kommer att ändras när han avgår som Moderaternas partiordförande i vår.”

I Gävle kommun blev de rödgröna – precis som i Ale – större än alliansen.
Men alliansen kuppade till sig makten med Sverigedemokraternas stöd och styr i minoritet.
Det skall tilläggas att det inte räcker med passivt stöd här.
Sverigedemokraterna tillåts vara med och fatta de tunga besluten gemensamt med Alliansen.
Samarbetet i Gävle ses som ett utvärderingsprojekt av rikspartiet.

I Höör kommun ansåg kommunfullmäktiges ordförande – moderaten Anders Netterheim – att det är dags för samtal med Sverigedemokraterna.
”Vi måste förhålla oss till SD på ett mer vuxet sätt” – sa han.

I Ljungby kommun hjälpte Kristdemokraterna Sverigedemokraterna till en plats i kommunstyrelsen.

I Lysekil kommun vill Moderaterna samarbeta med Sverigedemokraterna.

I Norrtälje kommun vill Moderaterna ha ett samarbete med Sverigedemokraterna för att kunna regera med en minoritet som är mindre än de rödgrönas.

I Sigtuna kommun bjöd Moderaterna Sverigedemokraterna in till samarbete – eller ”bjuda upp till dans” – som det moderata kommunalrådet beskrev det – och fick därmed platser i nämnder och styrelser av Moderaterna om de ”lovade” att inte rösta med de rödgröna – närmre ett diktat kommer man inte utan att förklara demokratin ur spel.

I Skåne ville distriktsordföranden Lars-Ivar Ljungman att Moderaterna borde närma sig Sverigedemokraterna.

I Södermanland vill Moderaterna distriktsordförande Björn Andersson förhandla med Sverigedemokraterna.

I Torsås kommun anser Moderaternas gruppledare att det inte är så stora skillnader mellan dem och Sverigedemokraterna och att ett samarbete därför borde bli av.

I Vingåkers kommun fick Moderaten Ljungman uppbackning av partikollegan och kommunalrådet Timo Granetin. ”Det handlar om att skapa borgerlig majoritet” – slog han fast.

I Ånge sa gruppledaren Tord Sundqvist (M) att det var dags att börja samarbeta med Sverigedemokraterna.
Oppositionsrådet Hans-Eric Beck (M) var snabb att påtala att det här inte var Moderaternas hållning utan Sundqvists egen.
Samma Beck som året 2014 skrev motioner gemensamt med Sverigedemokraterna och bjöd in dem på sina möten.

SverigedemoderaternaModeraterna och Anna Kinberg Batra vill således störta den demokratiskt valda regeringen med stöd av Sverigedemokraterna – och därmed orsaka politisk instabilitet med åtföljande kaos samtidigt som vi upplever en politisk oro ute i världen.
Bakom sig har hon cirka 60 procent av hennes kolleger ute i kommuner och sekundärkommuner som förespråkar ett samarbete med SD och som förmodligen gett avtryck hos den moderata partiledaren.
Det är givet att AKB känner en press på sig vilket hennes nu totalt misslyckade magplask visar på – ett i särklass obegripligt utspel och en total motsats till vad hon tidigare gett uttryck för.
Sådana politiska ledare – som dessutom pretenderar på att leda landet – kan man knappast lita på.

Hon har i med sitt utspel ritat om den politiska kartan.
Mot henne står på den borgerliga sidan Centerpartiet och Liberalerna.
Det betyder dels och främst att Alliansen med största sannolikhet har avlivats av dess självskrivne ledare – dels att allianser kan komma att uppstå mellan Socialdemokrater, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna mot Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater.
Ser vi till den samlade mandatfördelningen mellan en sådan konstellation så är den cirka 47/47 procent och valet 2018 blir helt klart ett val mellan konservatism och nationalism, socialliberalism och socialism.

Det är 31 år sedan som en statsminister sköts till döds på öppen gata i Sverige.
Då – som nu – fanns mörka krafter som både öppet och i smyg uttryckte sitt hat mot statsministern – inte oväntat fanns många inom de moderata och fascistiska leden.
Det var heller inte så länge sedan Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson satt med sina trogna kamrater skålade och skrålade nidvisor om den hos högern så förhatliga statsminister som föll för en mördares kula på Sveavägen i Stockholm.
Nu finns ett annat hat med förblindade teorier, lögner och falskspel som med all sannolikhet kan starta något annat mycket mörkt – då kan vi inte säga ”aldrig mer” eller ”vi visste inte”.
Vi vet genom historien vad som hänt – och vi vet att skrämmande saker händer nu.
Och då liksom idag är det främst Sverigedemokraterna gemensamt med Moderater och Kristdemokrater som står för instabilitet och oansvar med sina konservativa och nationalistiska värdegrunder.
Att Moderaterna vill samarbeta med Sverigedemokraterna – som Anna Kinberg Batra så sent som för bara några veckor sedan inte tvekade kalla ett rasistiskt parti –  och ”fälla regeringen” till vilket pris som helst för att man målat upp en dystopiskt bild av Sverige – är mycket oroande.
Utan tvekan vill jag påstå att Anna Kinberg Batra är en säkerhetsrisk för landet.

Vad skulle hon vilja uppnå genom att skapa politisk kaos?
Ett knappt år innan ordinarie val mot bakgrund av att partierna behöver erforderlig tid för att hantera ett nyval – ett av regeringens möjlighet – så kan det ske tidigast efter sommaruppehållet.
Vad kan då en ”vettig moderat” politik vara?
Skattesänkningar, sänka ersättningar för de som råkar ha cancer eller andra sjukdomar – kodordet är ”bidrag och utanförskap” i de av Moderaterna definierade ”No Go Zoner”  en definition som ursprungligen kommer från USA och som Nationella operativa avdelningens (NOA) inom Polisen inte ens nämner i sin rapport Översikt av kriminella nätverk med stor påverkan på lokalsamhället”.
Eller varför inte dra ned på arbetslöshetsersättningen så föräldrar som är arbetslösa får mindre pengar att ge sina barn så att de ekonomiska klyftorna inte bara består utan också gärna ökar.
Fast Moderaterna har ju sina egna kodord även för detta som är ”en bättre fungerande sjukförsäkring och a-kassa”
Alltså att de som redan har det svårt – sjuka och arbetslösa – har det för bra enligt Moderaterna.
Hennes plågsamt repetitiva argument ”Sverige är på väg åt fel håll” är inte bara tjatigt utan bortom allt vad alla andra ser idag – problem finns – problemen förnekas inte – men problemen som finns är skapade av hennes Allians under deras två mandatperioder som den nu sittande regeringen får brottas med – inte bara brottas med utan också fått den tveksamma skulden för dessutom.
Det sägs att intelligens sitter i vänster hjärnhalva – enligt forskningen bäst att säga – var Anna Kinberg Batras intelligens sitter vet jag inte – men att döma av hennes politiska utspel och önskemål så sitter den definitivt inte i huvudet – var den sitter får läsaren själv bedöma – själv anar jag dock svaret.
Reinfeldts klassföraktande citat när de politiska argumenten inte räckte till under valårets sista debatt mot Stefan Löfvén ”Du är inte värdig att leda landet” och med samma citat vill jag säga ”Anna Kinberg Batra du är inte värdig att leda Sverige”.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Hej Björn
  AKB vill desperat bli statsminister och tar till alla upptänkliga medel för att nå dit. Hon har inga vettiga ide’er att komma med och upprepar med en dåres envishet sitt mantra att Sverige är på väg åt fel håll.

  Att (M) så småningom skulle samarbeta med (SD) förutspådde jag som en självklarhet redan för flera år sen och nu är det ju uppenbart. I grund och botten har de ju samma obehagliga människosyn.

  Det är skrämmande och mycket obehagligt.

  Synd att det inte är lite mer stake i Socialdemokraterna!

  MVH
  // Kao

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Kao!

   Redan 2004 då Reinfeldt suttit som Moderaternas partiledare ett år kunde jag ana den framtida inriktningen på ett då mycket försvagat parti till följd av Reinfeldts företrädare Bo Lundgren.
   Reinfeldt använde sig av ett annat språkbruk – medgav att Moderaternas politik hade varit orättvis tidigare och att det krävdes en annan inriktning – en socialliberal inriktning.
   Redan här anade jag vad som skulle komma och jag fick rätt i mina aningar.
   När man försöker att analysera bakgrunden till alliansens bildande blir det plötsligt mycket svårt då partiledarna är rätt fåordiga och hänvisar till det som sedan blev det valmanifest på vilket man vann valet 2006.
   I efterhand kan man säga att det handlade ärligt att reducera betydelsen av den Socialdemokratiska regeringsåren – som i mångt och mycket innebar ett hårt arbete för att strypa de ofantliga underskotten i de offentliga finanserna – och som alltid vad avser budgetsaneringar blir människor drabbade – värst alla de som står längst ned på den ekonomiska skalan.
   Det handlade om att triangulera få väljarna att tro på nyorden samt att angripa Socialdemokraterna på deras egen planhalva och det lyckades – till och med över förväntan – då vi i modern tid inte blivit bortskämda med majoritetsregeringar i vårt land.
   Väljarna var dessutom trötta på Göran Perssons regering – man var trött på den åderlåtning som förvisso krävdes för att bringa ordning i de offentliga finanserna, man var trött på höga marginalskatter, man var trött på den alltjämt höga arbetslösheten – ett sakpolitisk område som Moderaterna sköt in sig på.
   Man lade – under Reinfeldts tid – om den ekonomiska politiken – Bo Lundgrens skattesänkningar – som i sak var lika stora som de jobbskatteavdrag alliansen genomförde fast inte ofinansierade så som Bo Lundgren presenterade sina skattesänkningar.
   Förutom att man nu benämnde skattesänkningar som avdrag – appellerar till väljarna bättre än reala skattesänkningar – valde man att finansiera dessa genom stora omfördelningar i socialförsäkringssystemen, man minskade anslagen till både kommuner och sekundärkommuner samt försvaret för att finansiera jobbskatteavdragen som dessutom var riktade inte generella således.
   I övrigt valde man att lägga delar av dessa skattesänkningar på statsskulden genom försäljning av statsobligationer.
   Detta kraftiga systemskifte kom att visa sig i en ökad skuldbörda i de offentliga finanserna en ökad statsskuld och ett helvete för kommuner och Landsting att upprätthålla sitt samhällskontrakt.
   Man slog sönder tillvaron för hundratusentals människor genom minskade ekonomiska incitament för sin försörjning och överlät till kommunsektorn att ta hand om alla de som hamnade i ekonomisk trångmål.
   Arbetsmarknads- och socialförsäkringspolitiken var direkt skadlig för landet där arbetslösheten växte – delvis på grund av den ekonomiska kris som främst drabbade länderna i södra Europa och i mindre omfattning oss själva då vår exportsektor var inriktad på helt andra länder än Grekland, Italien eller Spanien som drabbades hårt av den ekonomiska krisen.

   Den så kallade ”socialliberala” inriktning Reinfeldt sa sig stå för var i granskning bara ett steg längre mot det systemskifte Carl Bildt på sin tid argumenterade för och Bo Lundgren senare som dessvärre inte var samma starka ledare som Carl Bildt eller senare Reinfeldt var för Moderaterna.
   Idag lider landet av detta systemskifte som den nuvarande regeringen har att hantera – och jag håller med om att mitt parti inte haft styrkan att motarbeta detta systemskifte delvis på grund av en massa interna ledningsproblem och därutöver ett försvagat parti där oppositionsrollen var främmande för Socialdemokratin som statsbärande.

   Det finns en sanning som är rätt besvärande för mig och många av mina partikamrater i min egen generation.
   Man har övergivit den breda samsyn inom partiet som var ett axiom under Erlander under Palme och till viss del under Ingvar Carlssons epoker där den breda inriktningen användes till partiets fördel.
   Den saknas idag – till stor del på grund av generationsväxling där partiet blivit ett parti som alla andra.
   Som princip har jag vänt mig emot det man kallar ”högervänstervridning” inom partiet – den har alltid funnits där men använts på ett helt diametralt sätt för att skapa ett så brett parti som möjligt.
   Tyvärr har partiet varit utsatt för explicita charlataner som bidragit till denna i allmänhetens ögon högervridning – ett fåtal i förhållande till vårt medlemsantal en marginell grupp som skadat partiet oförlåtligt – Göran Persson är en – fler finns.

   Jag håller med dig – ett av vår tids politiska spel är allvarligt skadat av ett uppkomlingsparti som innehar en vågmästarroll – orsakerna till det kan härledas ända tillbaka till 1900-talets början och eskalerat under alliansregeringens flyhänta ekonomiska politik.

   Jag har aldrig varit tyst om våra – idag avsaknad av grundläggande ideologiska åsikter utan ständigt vid tillfällen åberopat sådana diskussioner.
   Ibland möter jag unga Socialdemokrater som har en vision en vision som håller fast vid det vi uppnått men saknar hur.
   Jag saknar den politiska ambitiösa och visionära diskussionen som fans på min tid – idag tycks inriktningen ligga främst på att lappa och laga de revor som Alliansen åsamkat samhället.
   Sverige är i grund och botten byggd på Socialdemokratiska visioner och ambitioner och jag tror att de flesta också i grunden vill ha ett sådant statsbärande parti men att avsaknaden och tilltron skadats när partiet inte förmår visa vägen så som man gjorde tidigare.

   Förlåt mig Kao – men när det gäller mitt partis förlorade politiska kompass kan jag tala mycket och länge om.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
 2. Hej Björn! Vad jag kan se är en desperat och frustrerad AKB som efter sjunkande opinionsiffror tror att en alliering med SD ska vända trenden.
  Mvh! Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Jag förmår inte – trots försök – förstå hur AKB tänker när hon säger sig vara villig att söka stöd av SD och i samma andetag hävda att något samarbete inte kommer i fråga med detta – som hon i samma andetag – definierade rasistiska parti.
   Jag förstår inte hur hon tänker eller vad det hon vill.
   Hitintills kan jag inte se någon annan anledning att hon söker detta stöd oberoende av om partiet är rasistiskt och främlingsfientliga bara för att kunna genomföra sin egen – enligt mig – skadliga politik en politik som prövats en politik som inte fick väljarnas stöd 2014.
   Slutsatsen kan inte bli något annat än vad som i alla tider varit ett axiom vad avser Moderaterna – man väljer gå hand i hand med fascister för att genomföra sin egen politik.
   Jag liknar det vid det tyska högerpartierna 1932 då man var övertygad om att kunna hålla korpralen utanför de politiska besluten – vi vet hur det slutade.
   Ingen kan övertyga mig att SD kommer att ge bort sitt stöd gratis – det är en huvudlös inställning och funderar allvarligt på hur skickad AKB är att leda ett parti och än mindre ett land.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 3. Hej Thorsten!

  Tack för din länk – och som sagt jag är medveten om att fler kommuner i landet ingått så kallade koalitioner med detta rövarparti.
  Jag sparar dock din information den dag jag vill göra en fullständig lista

  MVH//Björn

  Gilla

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: