Världen fördömer Donald Trump……………….


Publicerad 2017-01-31.
680Man kan ha mycket synpunkter på USA och dess – framförallt – utrikespolitiska ambitioner där man som stormakt generellt sett velat spela världsherrar på den internationella arenan.
Men vi skall också ha i åminnelse – oavsett det varit presidenter som företrätt republikaner eller demokrater – så har det utgått från värden som är förenliga med demokrati – med viss acklamation skall sägas.
De mänskliga rättigheterna är ett unikt dokument som slår fast att rättigheterna gäller för var och en, oavsett till exempel etnicitet, hudfärg, kön, språk, religion, politisk uppfattning eller social ställning och som gäller över hela världen och slår fast att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter – alla 193 medlemsländer – inklusive USA – har ratificerat FN:s konvention om mänskliga rättigheter.
Den reglerar också förhållandet mellan stater och enskilda människor och är en del av folkrätten som reglerar staters och internationella organisationers agerande och förhållandet mellan dem.
Rättigheterna begränsar statens makt över individen och slår fast att staten har ansvar för att rättigheterna främjas och skyddas.
Det innebär att individens rättighet är statens skyldighet – detta särskilt att beakta.

donald-trump-is-still-soaring-in-iowa-but-there-are-now-some-clear-warning-signsDen retorik som förevarit under presidentvalskampanjen – framförallt vad avser Donald Trump – och nu – efter att ha vunnit presidentvalskampanjen samt installerats som USA:s 45:e president – till stora delar omsatt i så kallade undertecknande av presidentorder väcker allvarliga farhågor om hur starkt åtagandet för mänskliga rättigheter Donald Trump och USA kommer att ha i framtiden.
Vi har hört oroväckande – och många gånger direkt obehagliga – uttalanden från Donald Trump under valkampanjen – något han inte varit särskilt återhållsam med under de dryga tio dagar han suttit på den yttersta posten.
Den här retoriken får inte bli till regeringspolitik.
De främlingsfientliga, sexistiska och hatfulla kommentarer som Donald Trump har fällt hör inte ihop med att leda ett demokratiskt land.
Tvärtom borde han nu förbinda sig att upprätthålla de mänskliga rättigheterna för alla, utan diskriminering.
Både i USA och utomlands.

trump_flicker_face_yess-1De nu utfärdade dekret som blivit till praktiskt handling har gett upphov till kraftfulla protester världen över – inte minst inom USA – där Donald Trump infört Migrationsstopp från utpekade länder med motiveringen att skydda USA från terrorister.
Beslutet är kontroversiellt – inte minst för den generalisering och polarisering den utmynnar i – inte oväntat får den stående ovationer från alla högerpopulister och främlingsfientliga partier – även från Sverigedemokraterna hyllar man nu Trump och hans spektakulära beslut som i allt väsentligt strider mot ett flertal konventioner som bland annat FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

imagesUSA:s tillförordnade justitieminister Sally Yates ifrågasatte Trumps Migrationsstopp och gjorde klart att justitiedepartementet inte skulle slåss för att upprätthålla ordern då den inte stämmer överens med departementets plikt att alltid söka rättvisa och stå upp för vad som är mänskliga rättigheter.
Några timmar efter sitt ställningstagande fick hon sparken av Donald Trump med motiveringen att hon har ”förrått justitiedepartementet genom att vägra implementera en lag skapad för att skydda medborgarna i USA”.
Vidare med motiveringen ”Hon blev anställd av Obama och har en svag inställning till våra gränser samt en väldigt svag inställning till illegal invandring”.

Att Donald Trumps beslut upprör både världens ledare, multinationella företag som människor i övrigt över hela världen är knappast märkligt.
Här hemma borde vi samtidigt vara mycket oroade över Moderaternas fraterniserande med Sverigedemokraterna och valet 2018.
Det är inte obekant att Sverigedemokraterna eftersträvar ett svenskt homogent samhälle som skall utgå från exklusivt svenska värderingar.
Vi vet också – liksom alla högerpopulister och främlingsfientliga partier – att man med fördel ställer grupper i samhället mot varandra för att därmed påvisa sanningshalten i deras förmälda undergångsteorier.
Vi vet också vilka folkgrupper som anses vara skyldiga och som enligt Sverigedemokraterna utgör vårt lands största fara.
Att Sverigedemokraterna – mot den uppfattningen – ställer sig oförblommerat bakom Trump och hans inkonsekventa åtgärder borde således inte förvåna oss – däremot oroa oss.

c3qsemrwyaarcnqInkonsekvens och enfald är utmärkande drag hos högerpopulister.
Däremellan darrar man inte på manschetterna när det gäller att blunda för resultaten av inkonsekventa beslut.
Att generalisera och döma alla utifrån enstaka individers oegentligheter är ett ytterligare axiom som nu bevisas av USA:s migrationsstopp där följderna uppenbarligen inte analyserats – det handlar om ren och skär statsdiskriminering.
Inkonsekvensen i beslutet förmäls av att endast följande länder är bannlysta – Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen – Saudiarabien, Egypten, Turkiet och inte minst det ryska protektoratet Tjetjenien är undantagna – samtliga länder väl kända för att hysa medborgare med terror som ett sätt att ideologiskt påvisa alla andra länder som inte delar denna spektakulära grupps andefattiga syn på mänskliga rättigheter.
Saudiarabien – ett nyckelland inom islam – en betydande politisk aktör i Mellersta Östern och – tack vare oljan en faktor att räkna med i världspolitiken.
Men där utbildas också terrorister med Saudiskt medborgarskap.
De som minns 9/11 vet också att den fruktansvärda terrorhandling som slog hårt mot USA för snart 17 år sedan där cirka 3000 civila dog kom just från Saudiarabien.
Saudiarabien skickade 30 000 terrorister till Syrien som begår brott mot mänskligheten – man tror att cirka 130 terroristgrupper från 83 länder i världen befinner sig i Syrien – men de flesta av de 83 länderna är undantagna USA:s Migrationsstopp.
Att Saudiarabien undantas beror med stor sannolikhet på USA:s affärsförbindelser med landet.
Inkonsekvensen är monumental.

I många länder – däribland Sverige – drabbas av USA:s diskriminering genom att många med dubbla medborgarskap – i flera fall påtvingat då möjligheten inte finns att avsäga sig sitt ursprungslands medborgarskap – nu är förhindrade och ser sina möjligheter att resa till USA som uteslutna.
Men inte nog med det – vissa länder har undantagits – länder som redan tidigare ansetts stå USA nära.
Exempel på ett sådant land är England där Brittiska medborgare med dubbelt medborgarskap i något av de bannlysta länderna i Mellanöstern är undantagna.
Förskona världen från sådana ledare!
Förskona vårt land från partier som hyllar denne vettvilling!

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Hej Björn.
  De vettiga amerikanerna skäms antagligen över att Trump blev president. Vem hade kunnat ana att en galen narcissist skulle kunna lura så många? Nu när han är president så kommer det inte räcka för honom, för sån är narcissistens själ. Om man inte tar bort honom kommer han åsamka både USA och världen ännu mer skada.
  MVH
  Kao

  Gilla

  Svara
  • Hej Kao!

   Jag tog del av din eminenta förklaring på vad narcissism är – även om jag i generella termer känner till diagnosen så lärde jag mig ytterligare anledningar till vad som utmärker en sådan.
   Och jag – med min lekmannaprofil i ämnet – konstaterar att denne Trumpet väl uppfyller kraven på denna sjukdom.
   Samtidigt konstaterar jag förnöjt att jag själv står så långt det går att komma från denna psykos trots att det stod i förklaringen att de flesta människor har en varierande grad av densamme – det gör mig glad givetvis.
   Trumpeten – däremot – har med stor sannolikhet påbörjat nedräkningen till den dag han kan komma att ställas inför riksrätt.
   4 federala domare har redan börjat talat om konstitutionell kris och 4 delstater har redan lämnat in en anmälan om konstitutionsbrott.
   Måtte klokheten inse hur sjuk denne man är innan han lyckas förstöra mer än vad som hitintills inträffat – jag avvaktar en snar riksrätt.
   Fortsättning följer…………………..

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
   • Alla människor har en LITEN del av någon eller några personlighetsstörningar i sej. Hade man inte det så vore man en robot. De här små egenheterna bildar vår personlighet. 🙂
    Det är när dragen blir så många och framträdande att de uppfyller merparten av de s.k kriterierna för en fullt utvecklad störning som det blir jobbigt för omgivningen, men givetvis även för den som är störd.
    // Kao

    Gilla

 2. Det är skrämmande vad som sker just nu. Mycket märkligt är också att Mr Trump mfl inte drar sig för att framföra förslag som man har svårt att ta på allvar!!! De liksom smyger sig på med påstående och förslag som inte ens ett oklokt barn skulle föreslå. Tyvärr så hänger moderaternas Kinberg-Batra med i eftervågorna,,,,,,, att ens ta det andra partiet i ens mun (SD) för att på så vis komma till makten e ju hutlöst. Nej uschujjamäjjen som vi säger i Värmland,,,,,,vart har ”sunt bondförnuft” tagit vägen???!!!

  Liked by 1 person

  Svara
 3. Hej Björn! En världsledare med dåraktigt beteende är inte vad vi behöver i dagens oroliga värld. Det här kan ta ände med förskräckelse!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 2 people

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det finns många skäl till oro över denne vettvilling och hans maktutövning.
   Ett lika oroande tecken är hur alla dessa fascistiska partier inklusive SD som hyllar denne narcissist – han är vald trots hans vidriga retorik och angrepp på allt och alla vilket får åtminstone mig att fundera över vad som flyger i människor som förutsätt vara utrustade med sunt förnuft.
   Vi ser ju samma resultat här hemma vad avser SD.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: