Den politiska oppositionens pajaskonster……………………


Publicerad 2017-04-05

”Det är bättre att regeringen faller än att regeringsmakten förfaller” som Rickard Sandler, Socialdemokratisk statsminister på 20-talet uttryckte saken.
Ock ännu idag är det med sanningen överensstämmande – kanske i en ännu högre grad då vi upplever en ansvarslöshet – utan motstycke inom de borgerliga blocket – till och med borgerliga ledarsidor förvånas och skickar en uppmaning att skärpa till sig.

Ett och ett halvt år kvar till valet 2018 och det enda man lyckats åstadkomma är det idag utjatade begreppet ”Sverige behöver en ny regering – Sverige är på väg åt fel håll” – samt en massa siffertrix inom ramen för Moderaternas egna statistiska tankevurpor sammanfattat i verbet ”utanförskap”.
Sverige var på väg åt fel håll mellan 2006/2014 – nu är vi på väg åt rätt håll och tveklöst – ur ett borgerligt perspektiv – lider man alla helvetes kval.

Det är så illa att man inte drar sig för att kritisera sina egna tillkortakommanden med någon förhoppning att menigheten skall förstå att det är regeringens skuld.
Jakob Forsmed – vanligtvis ekonomisk politisk talesperson, nu också tillförordnad partiledare för Kristdemokraterna – ansåg att man inte satsade tillräckligt på pensionärerna med det nu presenterade förslaget i vårbudgetpropositionen – det kan han möjligen ha alldeles rätt i om man glömmer bort vilka som bär skulden till den skillnad i beskattning mellan löntagare och pensionärer under de borgerliga – förlorade åren – där Kristdemokraterna spelade en inte helt oväsentlig roll.
Nåja………….försöka duger, eller går det så går det!
Ibland förvånas jag över den monumentala inkompetensen parat med en nära nog ansvarslöshet hos dagens politiker.

Svenska Dagbladet – oberoende liberal och konservativ – uppmanade Alliansen i en ledarartikel den 5:e febuari att hitta en gemensam linje för ett framtida samarbete med Sverigedemokraterna som ett led i den nya strategilinje Moderaterna tillkännagav redan den 19:e januari då Anna Kinberg Batra förkunnade att hon ville fälla regeringen med en med de övriga borgerliga partierna – inkluderat Sverigedemokraternas mandat – gemensam budget.
Ock bara någon vecka dessförinnan försäkrade hon att någon gemensam budget före valet blir det inte tal om – vad föranledde denna plötsliga 180 graders gir?
Enligt egen uppgift cirka 15 månader av ”tankestörning” som mynnade i en tankevurpa som decimerade partiet med 7/8 procent i opinionsmätningarna.

Centern och Liberalerna ville inte anta Moderaternas nya strategi och sa blankt nej för att kort därefter presentera egna förslag som bägge förutsatte stöd av – just det – Sverigedemokraterna – en ytterligare tankevurpa måhända.
Därefter har AKB gjort det mesta för att tona ner det hon sagt – men skadan är redan skedd.
Ute i flertalet alliansstyrda kommunerna har man släppt alla hämningar och försöker avdramatisera relationen med Sverigedemokratiska kommunpolitiker.

När regeringen aviserade i budgetpropositionen som skall godkännas av Riksdagen att den statliga brytpunkten skall höjas från dagens nivå om 37 700 till 38 200 vilket innebär att något fler får betala statlig skatt.
Denna brytpunkt förändras varje år – normalt brukar höjningen följa inflationen samt med ett tillägg om 2 procent – helt i enlighet med de normala uppräkningsreglerna.

I budgetpropositionen föreslås endast en höjning om 2 procent utan hänsyn tagen till inflationen som enligt Riksbanken är 1.8 procent.

Tar man i beaktande den normalt årliga uppräkningsregeln borde således brytpunkten för statlig skatt höjas med 3.8 procent – den faktiska höjningen blir således 0.2 procent utöver inflationen – att Alliansen använde sig likaledes under sina två mandatperioder dessa uppräkningsregler har man glömt vilket föranleder mig tro att man lider av något slag av Alzheimer där glömska ingår som en central sjukdomsfaktor.
Det är således det här de borgerliga rasar över och vill hävda att cirka 40 procent av löntagarkollektivet skulle drabbas av denna ynka höjning av den statliga brytpunkten som i egentlig mening avser 500 kronor.

Barnmorskor och Poliser är två yrkesgrupper som enligt de borgerliga skulle drabbas svårt av denna skattehöjning.
Det är svårt att med hjälp av SCB:s lönestatistik hitta något som bekräftar de borgerligas påståenden.
Går jag in och tittar exklusivt för barnmorskor finner jag att endast cirka 2 procent skulle drabbas av en skattehöjning om allt mellan 2 kronor och 15/20 för de högst avlönade.
För Poliser är andelen som tangerar brytpunkten för statlig skatt något större – cirka 6 procent – och man kan förmoda att den största andelen är chefer inom organisationen.

Mot denna bakgrund finner jag inte de borgerligas påståenden särskilt trovärdiga och jag undrar egentligen varifrån man hämtat sina uppgifter – det visar sig att Timbro – ett av Svenskt Näringsliv lobbyorganisation – bistått med uppgiften om cirka 40 procent av löntagarkollektivet skulle anses drabbade av denna synnerligen marginella skattehöjning som är som högst 200 kronor/månad eller mer konkret cirka 2 chipspåsar till varje fredagsmys.
Frågan är om man vill avstå en chipspåse för att förbättra den välfärd som de borgerliga ”luckrat” upp – antar att det blir ett svårt övervägande.
Ibland frågar jag mig var hittar man perspektiven hos de borgerliga charlatanerna?

Annonser
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. AKB:s mantra :”Sverige är på väg åt fel håll”, har jag aldrig begripit. Hon har inte förklarat vad hon EGENTLIGEN menar med det. Men hon rapar upp det budskapet jämt och ständigt. När däremot högern hade makten var vi verkligen på väg åt fel håll och klyftorna blev större än de har varit på mycket mycket längre och det är en skada som tar lång tid att åtgärda. Tyvärr tar inte (S) rejäla tag i dynghögen högern lämnade efter sej, utan man skrapar mest på ytan. Sånt tror jag att folk blir irriterade på.
  // Kao

  Liked by 1 person

  Svara
 2. Ann-Christine

   /  6 april, 2017

  P.S roliga bilder överallt inläggen. Uppskattar jättemycket dessa! D.S

  Liked by 1 person

  Svara
 3. Ann-Christine

   /  6 april, 2017

  Alltså de är för ”roliga” borgarna. Först säljer dom ut allt vi äger tillsammans och sen sänker de skatterna fortast möjligt och rejält för rikingarna och konsekvenserna hinner dom sen skylla allt på oss S, MP , V, eftersom de vinner varannat val. Förstör så mkt som möjligt och vi delar endast en devis ”Sänk skatten, speciellt bolagsskatten typ 70 miljarder var det väl?
  Det är inte socilademokrater, miljöpartister eller vänsterpartiet som gjort ett enda skit fel utan enbart borgarna. Deras politik är ju bara ett= Sänk skatten. De monterar ner staten och staten är ju vi. Befolkningen.
  OBS—>Tur att du och Kaos finns som är renhåriga och superskribenter som säger som det är och det ni skriver kan vilken skeptiker som helst slå upp fakta. Ids befolkningen göra det?Njaaanääääää de röstar på Sverigedemokraterna i stället för att ha självbevarelsedrift nog att kolla fakta. De skaffar fram en ny hitler fortare än man hinner blinka. Fatta nån gång! Lär av historien som alltid upprepar sig enbart på grund av historielöshet och ignorans😡 Om man inte orkar bry sig om politik så utsätter man andra för fara helt enkelt. Mer ork åt folket! Då skulle det inte se ut som idag. Nu glömde jag en visa som dök….jooo sången:Vi byggde landet…Vi är de tusenden som bygger landet ..trall lalla la. Ska ta och köpa mig en arbetarsångbok då jag glömt texter som förr rann som flytande vatten☺️

  Liked by 3 people

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: