KD öppnar dörren för fascismen!


Publicerad 2019-03-21

Svekfulla-vännerIdag när vi högtidlighåller den av Förenta Nationerna påbjudna dagen mot rasism och främlingsfientlighet passar Kristdemokraternas Ebba Bush Thor på att ringakta dagen genom att deklarera att hon och hennes parti är beredda att idka samarbete med skandalpartiet Sverigedemokraterna!!
Historien upprepar sig!
Det var nämligen Kristdemokraternas föregångare som beredde vägen för Adolf Hitlers maktövertagande i Tyskland anno 1932.
Ett annat parti förvisso men stora delar av detta parti bildade det parti som idag är Kristdemokraternas systerparti i Tyskland.
En ytterst skrämmande väg hon och hennes partiledning nu valt för alla de som stödjer Kristdemokraterna som parti – det har dock förmälts mig viss oenighet i partistyrelsens men att det nu landat i det som Ebba Bush Thor offentliggjort.
Kritiken är inte nådig framförallt hos de som trott på att Allianspakten skulle kunna återuppstå i valet 2022.

imagesI och med denna nu deklarerade ståndpunkt som blivit offentlig kan sägas att den koalition bestående av moderater, kristdemokrater, centerpartiet och liberaler är stendöd och kommer ej att uppstå hur gärna man – främst från Ebba Bush Thor – förlitar sig på uppståndelsen från de döda.
Den framtida koalitionen torde snarare vara en nationalistiskt konservativt block alldeles beroende på moderaterna som idag valt att inte uttala sig.
Men även Ulf Kristersson har försökt övertyga både sina forna allianskolleger och väljare att något samarbete aldrig kommer att ske med skandalpartiet.
Återstår se hur lång tid det löftet omvärderas.

54516246_10158348036569816_1687063402976903168_nAtt Kristdemokraterna nu vill välja väg har jag anat länge men inte tydliggjort särskilt mycket främst mot bakgrund av att hon lealöst tagit avstånd.
Men redan 2017 påtalade hon att ett samarbete med skandalpartiet är uteslutet däremot kunde hon tänka sig ta stöd av dem – lite av dubbla budskap då för att få stöd måste man erbjuda något för att få något.
Året efter gav hon samma besked – gärna stöd dock ej samarbete – och redan då förstod jag det dolda i hennes retorik vilket nu tydliggjorts.
De tomma ordens innebörd vill jag kalla det.
Vi minns hur Ebba Bush Thor tydliggjorde vid ett flertal framträdanden att något samarbete med skandalpartiet är uteslutet.
Det höll i två månader och anledningen var just att övertyga både Annie Lööf och Jan Björklund att några parallellsamtal med skandalpartiet aldrig skulle ske.
Tack och lov förlitade sig varken Lööf eller Björklund på dessa falska förespeglingar vilket nu visat sig i all sin bedräglighet.

Att-mörka-sanningenSverigedemokraterna är ett kulturrasistiskt parti vilket inte minst deras eget principprogram klart påvisar.
Därutöver har ett flertal krönikörer och ledarskribenter inklusive jag själv granskat deras principprogram, bland annat den inte helt okände journalisten Erik Fichtelius som ingående studerat skandalpartiets kulturrasistiska ambitioner som sammantaget skiljer människor åt rent värderingsmässigt.
Inte ens Åkesson är så dum att han skulle använda sig av rasbiologin – för att göra den åtskillnad som exemplifieras i principprogrammet – i skrift eller muntlig framställan.
Detta gick an under den nazistiska skinnskallegängens era som drev omkring på gator och torg under 80-talet och kallade sig BSS (Bevara Sverige svenskt) och som under 1987 upplöstes och istället bildade gemensamt med andra personer med nazistisk förflutet det nuvarande sverigedemokraterna.
Man insåg att rakade huvuden och bombarjackor med kängor inte var en framkomlig väg varför man bytte klädsel och retorik för att ge ett mer städat intryck.
Jag och många med mig såg deras exempellösa och vidriga härjningar brölande nazistiska slagord under 80-talet.
Karl den XII:s staty i Kungsträdgården var varje år samlingsplatsen för att hylla den för dessa figurer vår hjältekonung
Ebba Bush Thor såg inte detta för hon var inte ens påtänkt – men förhoppningsvis kan hon läsa sig till hur de betedde sig om inte annat är hon välkommen att höra av sig till mig så ska hon få erforderlig lektion.

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Hej! Precis som du skriver skrämmande likheter med 1932 i Tyskland. Jag har väldigt låga tankar om Kristensson så man blir inte överraskad om han också börjar närma sig SD!
    Mvh! Hans B

    Gillad av 1 person

    Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: