Arbetarna som blev arbetarrörelsens värsta fiende!


Publicerad 2019-03-26

evangeliumEller den historielösa generationen.
En dryg miljon har lagt sin röst på skandalpartiet och frågan är om denna dryga miljon vet vad det är de har röstat på?
Enligt Valu 2018 röstade 24 procent av LO:s medlemmar på SD vilket var 7 procentenheter högre än valet 2014. Samtidigt tappade Socialdemokraterna röster inom LO-gruppen, från 53 procent 2014 till 41 procent 2018.
Detta talas det vitt och brett om i medierna men…………..något man inte skriver om eller debatterar överhuvudtaget är den förskjutning som indikerar att SD de facto gick kraftigt fram bland företagare anslutna till Svenskt Näringsliv (SN).
Sören Holmberg är landets mest kända valforskare – tjänstgör för Göteborgs universitet – som konstaterar att skandalpartiet i stort sett stått still bland arbetare, medan den stora nyheten istället var förändringen bland företagare vilket borde borde föranleda fortsatta analyser.
Men istället har det varit tyst – och man frågar sig varför.

Vi som följer utvecklingen kan konstatera skandalpartiets omsvängningar allt sedan valet 2014 och den fortgår – nu senast vad avser den förändrade ståndpunkten om EU där partiet förordade ett swexit men nu inför EU-valet intagit en motsatt ståndpunkt.
Att SN är positiv till vårt medlemskap i EU har naturligtvis en anledning i att företagen är för frihandel och öppenhet med ett utbyte med omvärlden.
Man menar att ta Sverige ur EU, som Sverigedemokraterna tidigare förespråkade, skulle vara ett dråpslag mot alla svenska företag, arbetstagare och medborgare.
Det skulle försvaga svensk konkurrens och urholka den svenska välfärden på ett förödande sätt.
Och ja – detta kan jag väl instämma i och medborgarna generellt är också mer positiva än negativa till vårt medlemskap.

Sverigedemokraterna-för-vanligt-folkAtt sverigedemokraterna är ett rasistiskt och främlingsfientligt – sprungen ur vitmaktmiljön med nazistiska influenser – parti det vet vi och de flesta som har förmågan att se igenom partiets ”floskler” ståndpunkter, ställningstaganden och inte minst deras svajande än hit och än dit.
Men skandalpartiet är också ett genuint högerparti – nationalistiskt konservativ och i allra högsta grad kulturrasistiska – som i nästan varje viktig löntagarfråga ställer sig på högerns och arbetsgivarnas sida.
I över åtta av tio omröstningar i riksdagen har de röstat med den tidigare borgerliga koalitionen.
Med deras stöd har riksdagen exempelvis sagt nej till en nollvision mot dödsolyckor på jobbet, nej till förstärkt företagshälsovård och nej till meddelarfrihet för de anställda i privata välfärdsföretag några av de 20-tal sakpolitiska frågor som berör arbetarnas ställning i arbetslivet.
Det är också med sverigedemokraternas stöd som de borgerliga kunnat driva igenom de enorma skattesänkningar som nära nog förlamat hela välfärden.
De som vill fördjupa sig i hur skandalpartiet röstat i enskilda sakpolitiska frågor kan använda sig av Riksdagens öppna data.

Men för att återgå till det statistiska underlaget för Valu 2018 visar det sig vidare att Sverigedemokraterna och Moderaterna numera är i stort sett jämnstora bland företagare.
Orsaken är inte bara att Sverigedemokraterna gått fram utan också att Moderaterna tappat mellan var fjärde och var femte företagare.
Idag påstår flertalet av näringslivets företrädare att de inte har en aning om varför skandalpartiet tredubblats bland företagare.
Andra tiger eller menar att det är fel på statistiken.
Sanningen är dock en helt annan.
Det är näringslivets egna grova propagandaorgan som i bästa Trump-stil bäddat för SD:s framgång.

Naturlig-mansroll-5Den allestädes fråga man bör ställa sig – hur i all sin dal kan arbetare lägga sin röst på ett sådant parti som Sverigedemokraterna?
Partiet som förklarar att de är inte ett rasistiskt parti genom att använda sig av en ”nollvision” som egentligen bara är en pappersprodukt för att lura de naiva och okunniga.
Kan det vara deras syn på arbetsrättsliga frågeställningar?
Kan det vara deras ståndpunkter på den ekonomiska politiken?
Eller deras jämställdhetsambitioner?
Eller kan det vara uteslutande invandringen som bestämmer deras val och skandalpartiets vägval att sortera människor i enlighet med de normer som gällde för apartheidpolitiken?
Vi och dom?
Eller är det så att många av näringslivets egna kampanjorgan som under lång tid trummat ut en hätsk kverulantisk hållning riktad inte bara mot arbetarrörelsen, utan också generellt mot det politiska systemet, burit frukt hos de som valt att rösta på skandalpartiet?
Missnöjet!
Vet de som väljer skandalpartiet egentligen vad det är de röstar på?

 

 

Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hej! Historielösheten och näthatet om den sk. massinvandringen 2015 orsakade att så många av våra gamla väljare valde SD. Att Reinfeldt öppnade sitt hjärta och dörren 2013 och nästan stängde ner polisutbildningen 2010 och att V och MP ville ha fri invandring men att vi införde inresekontroll verkar väljarna ha glömt! Sossehatet på nätet kommer från många håll
  Och tyvärr sväljer folk sån här skit utan att reflektera! Jag hoppas på en tillnyktring tills 2022!
  Mvh! Hans B.

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja man blir på goda grunder skrämd över hur låg bildningsnivån är hos vissa proselyter när man tar del av kommentarer på diverse olika sajter och även tidningarnas dito kommentarsfält.
   När vi så kommer till den politiska historien så är minnet extra kort och förefaller följa en mandatperiod bal i tiden i bästa fall.
   Att mycket av det vi ser idag är ett resultat av de 8 år som den moderatledda koalitionen – numer begravd för tid och evighet får man hoppas – är för länge sedan bortglömt och refererar man till den tiden så är det fortfarande sossarnas fel och blir de överbevisade om motsatsen så kunde det ju varit sossarnas fel ändå.
   Ur led är tiden!

   MVH//Björn

   Gillad av 1 person

   Svara
 2. Bra analys.
  Inte märkligt egentligen att så många arbetare, som tidigare röstat på S, nu gått över till SD. I mångt och mycket har S svikit sina gamla ideal och blivit som ett högerparti.
  ——-
  En av de främsta anledningarna för väljarflykten tror jag är flyktingpolitiken. Tyvärr är det ju så att de som känner sej som längst ner på samhällsstegen sparkar nedåt i stället för uppåt. I lönndom har politiker och media pekat ut en huvudfiende så att medborgarna inte ska se den verkliga fienden.

  Lägger man där till en okunskap och en oförmåga av många att kunna analysera vad som sker och varför, då är risken stor att det blir så här.

  Att många från Svenskt Näringsliv nu väljer SD i.st.f M är inte konstigt: SD går deras ärenden och är mycket lättare att styra efter eget behag.

  // Kao

  Gilla

  Svara
 3. Elisabeth Lennartsson

   /  26 mars, 2019

  Mycket bra skrivet, och jag uppskattar att det inte var lika långt som andra inlägg. Bättre skriva 2 korta än ett som är för långt att läsa till slutet

  Gilla

  Svara
  • Hej Elisabeth och tack för din uppskattning.
   Sant det du säger för långa inlägg gör det inte ointressant men tröttsamt måhända.
   Jag tar givetvis till mig av det och skall försöka hålla mig inom rimliga nivåer.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: