Alla slår sig för bröstet………..


Publicerad 2019-04-10

tro-inte-pc3a5-andra-tro-pc3a5-migDagen Industri tätt följd av Expressen var de som föregick finansminister Magdalena Anderssons presentation av vårändringsbudgeten med falska uppgifter som kan betecknas som fullständigt oansvarigt och jämställas med vad som förekommer på de så kallade slasksajterna på sociala medier – för detta borde de inta ett skamläge.
Servettbudgeten som den kallas förorsakad av moderater, kristdemokrater samt med stöd av sverigedemokraterna har dock begränsat manöverutrymmet med cirka 20 miljarder i skattesänkningar och sannolikt det enda som kan anses vara positivt ur ett moderat perspektiv.

Jag tycker dock att Magdalena Andersson balanserat inkomst- och utgiftsområdet generellt utifrån de förutsättningar som är rådande på ett bra sätt.
Ock trots ett begränsat reformutrymme föreslår Magdalena Andersson förändringar på motsvarande drygt 4,5 miljarder kronor varav 2 miljarder avsätts för miljö- och klimatinvesteringar i vårändringsbudgeten som är finansierat.
Det som oroar är att de förekommande varslen vad avser Arbetsförmedlingen påverkas inte av vårändringsbudgeten.
Varslen som lades redan den 30 januari om uppsägning av 4 500 personer var det myndigheten i december kalkylerade med som ett värsta scenario.
Att varslet blev så omfattande beror bland annat på att medarbetarna har uppsägningstider, som gör att besparingar på löner kan hämtas hem först i slutet av året.
Här har både Centerpartiet och Liberaler spelat oskyldiga trots att de släppte igenom servettbudgeten.

En-klimathjältes-sista-ord-1Flertalet så kallade återställare presenteras i vårändringsbudgeten.
En stor del av de besparingar som moderater och kristdemokrater gjorde vad avser miljö- och klimatpolitiken rivs upp och pengarna återgår i budgeten till allmän sorg och förtvivlan hos de högerpartier som ”kuppade” igenom servettbudgeten – bland annat bibehålls den av moderaterna hårt kritiserade flygskatten.
Många reformer har en tydlig socialdemokratisk prägel, exempelvis ytterligare resurser till lärarassistenter med 475 miljoner kr.
Äldreomsorgen via kommunerna 800 miljoner kr varav stödet för äldreboendeplatser med 300 miljoner kr ingår.
Också mer pengar till assistansersättning med 150 miljoner kr är ett välkommet tillskott.
Sen slutligen vad avser kulturen något som av högern anses vara högst otillbörligt slöseri med våra skatter och därför togs fria inträdet på våra statliga museer bort av alliansregeringen, återinfördes av den socialdemokratiskt ledda regeringen, togs ånyo bort i den så kallade servettbudgeten och återinförs nu igen av regeringen och får sannolikt genomgå ännu en hyvling om det skulle bli ett regeringsskifte 2022.

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hej! Det är ju en kompromiss och att C fortsätter att utarma landsbygden med nedläggningarna av AF-kontor är märkligt! Det går inte att digitalisera verksamheten när det saknas både bredband och 4g. Björklund fortsätter med sin Stockholmspolitik! Verkar ha svårt att se utanför tullarna. Att det i övriga Sverige finns vanliga löntagare som i flesta fall inte tjänar över 30 tusen.
  Mvh! Hans B.

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Visst är det en kompromiss en påtvingad sådan mot de förutsättningar som var rådande med anledning av moderater kristdemokrater och sverigedemokraters obstruktion i statsbudgetprocessen där centern och liberaler välvilligt gav sitt stöd som de nu i väl valda argument försöker skyla ifrån sig.
   Ett alltigenom löjeväckande spel.

   MVH//Björn

   Gillad av 1 person

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: