En fest är en fest och en fest!


Publicerad 2019-09-21

News3-12Många av oss vill alldeles säkert unna oss en fest i glada vänners sällskap och inget fel i det.
Att för stunden lämna alla sina vardagsbekymmer och bara få umgås är alldeles säkert en lisa för själen och efter det har man kanske fått ny energi att möta det vardagliga.
Men för de flesta av oss handlar det om prioriteringar, inte alltid som festdatum kollationerar mot viktigare prioriteringar och man tvingas avstå…………denna gång, för ofta kommer nya festdatum som bättre passar och man kan då hänge sig med liv och lust.

Sen finns det naturligtvis de som alltid prioriterar festandet alldeles oavsett andra viktiga åtaganden och hit hör en del av våra ”partyledare”.
Vilka dessa ”partyledare” är har med all tydlighet framgått av medierna som på ett omdömeslöst sätt visat vad de prioriterar främst.
Missförstå mig inte nu.
Även partyledare måste få partaja loss och får man möjlighet att göra det med kändiseliten så torde alla andra prioriteringar vara av sekundär betydelse.

micaelbindefeld-1960x1030-cNär Ebba Busch Thor – jo hon var en av partyledarna – klev ombord på flygplanet – som festarrangören och föremålet för den exklusiva och kändistäta sammankomsten herr Bindefeldt påstås ha betalat – passade hon på att publicera ett inlägg på Instagram, där hon påpassligt passade på att kritisera Stefan Löfvens prioriteringar i höstbudgeten varpå hon exalterat klev om ombord på väg mot sin prioritering väl medveten om att hon nu gjort sin plikt som oppositionsledare.
Men visst det är hennes rätt att prioritera det som hon anser är viktigare än svensk finanspolitik som uppenbarligen inte är tillräckligt spännande för att engagera kristdemokraternas partiledare.

Ulf Kristersson som entonigt brukar predika att alla ska jobba.
Alla som kan ska arbeta och i sann luthersk anda bidra till samhället.
För att inte tala om det brutala gängvåld som sker på öppen gata idag och fick Kristersson att gå i taket av upprördhet – vilket mot bakgrund av händelsen i Malmö där en ung kvinna blev brutalt skjuten till döds med sitt barn i famnen är förståeligt – eller för att använda sig av hans egen vokabulär ”topplocket sprack”
Riksdagen öppnade i tisdags förra veckan och redan efter drygt en vecka tycker partiledartrion att det är dags att logga ut för lite rekreation.
Det måste vara tungt särskilt efter en lång ledighet under sommaren att ånyo stå i kammarens talarstol och i upprörda termer argumentera så topplocket spricker.

Liberalernas partyledare Nyamko Sabuni bemöter kritiken med att att detta är bara mediedramatik särskilt som de – enligt henne inte är en kändisfest.
Hon betonade att hon själv aldrig skulle åka på en kändisträff……………???
Att det sticker i ögonen på folk att våra valda företrädare prioriterar fest och glam under arbetstid är inget som bekymrar Sabuni eller för den delen Ebba Bush Thor och Ulf Kristersson.

Omedveten omdömeslöshet kan ursäktas
Medveten omdömeslöshet bör bestraffas.
Och tro det eller ej men tidigare omdömeslöshet har föranlett en uppförandekod för riksdagsledamöter som partierna ställt sig bakom.
En uppförandekod vars innehåll är tämligen given för ansvarsfulla medborgare men som måste förtydligas avseende riksdagsledamöter.
I korthet betyder uppförandekoden att erbjudanden om rabatter, provisioner, måltider, resor, konferenser, biljetter till olika evenemang, fritidserbjudanden, helt eller delvis betalda nöjes- eller semesterresor eller tjänster är otillbörligt utnyttjande.
Jag har själv erfarenhet av sådant beteende som chef för Stockholms oljehamnar och man bjöd in en rad entreprenörer som hade att räkna på olika uppdrag.
En del entreprenörer kunde det första de gjorde i mötet klappa sig på plånboksfickan och frågade mig om jag var intresserad av att resa någonstans.
Att denne entreprenör kördes på dörren per omgående samt ströks ur listan på potentiella anbudsgivare var för min egen säkerhet då jag om samvetet var tillräckligt flexibelt min tjänst var i allvarlig fara.
Det lär dock inte hända dessa partyledare som tycks i motsats till mig och övrigt anständigt folk begåvats med ett flexibelt och omdömeslöst sätt att betrakta sina uppdrag i medborgarnas tjänst.

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Hej! Korrupta politiker som saknar moral! Flygplanet for dessutom hem till Arlanda i väntan på hemtransporten! Men som vi vet så saknar dessa partier aktivt miljöansvar!
    Mvh! Hans B.

    Gillad av 1 person

    Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: