Attacker mot åsiktsfriheten efter kritisk faktagranskning.


Inte Rasist Men…..IRM och Aftonbladets Politism har utsatts för DDOS-attacker – så kallade överbelastningsattacker – allt sedan fredagen den 8 november. Syftet är att den faktagranskning som främst IRM redovisade efter Björn Söders (SD) uttalande i SVT Debatt samma datum skulle göras otillgänglig för allmänheten. Nu har även Expressen publicerat denna faktagranskning med anledning av nätattackerna. Jag uppmanar fler nyhetsmedia samt alla de politiska bloggar att republicera IRM:s faktagranskning då jag anser att åsiktsfriheten begränsas av dessa medvetna attacker. Även Sverigedemokraterna pöbelsvans – vilka det nu kan vara – skall inte lyckas med denna åsiktsbegränsning.

Här kan du ta del av granskningen samt också ta del av SVT Debatt.

Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Hej Björn, du som är duktig på politik, är det sant att Reinfeldt kan stoppa en regering bestående av S+Mp, även om de båda skulle bli större än alliansen? Hur kan han avgöra det? Se artikel här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17831822.ab
  Bästa hälsningar Kajsa

  Gilla

  Svara
  • Hej Kajsa 100!

   Ja tyvärr är det så Kajsa. Omröstning om statsminister ska hållas i riksdagen efter varje val. Enligt den nya grundlagen (2011) ska en omröstning hållas om statsministern två veckor efter valet. (Tidigare kunde statsministern sitta kvar tills han led ett större nederlag i riksdagen.) Eftersom det är mindre sannolikt att SD skulle rösta emot Reinfeldt kommer han att sitta kvar som ledare för en minoritetsregering med relativ minoritet istället för relativ majoritet i relation till de rödgröna – som idag. Detta är nästan självklart trots att det tidigare inte har påpekats i debatten. En majoritet måste således rösta för Reinfeldt som statsminister. Det kan betyda att Reinfeldt måste få aktivt stöd av SD. Låt oss spekulera i att S och MP får absolut majoritet i valet – lika med eller över 50% – blir sannolikt Löfvén ny statsminister. Skulle S och MP få mindre än 50% men mer än Alliansen kan det prekära läget inträffa att Reinfeldt sannolikt får fortsätta regera under förutsättning att Reinfeldt får stöd av SD. Alternativet i detta fall är att S och MP tvingas ta med V i en regeringskoalition för att nå över 50% – men även om alla oppositionspartier exklusive SD får mindre än 50% men större än allianspartierna kan Reinfeldt fortsätta regera med stöd av SD.

   Paradoxalt nog verkar det som om den nya grundlagen, som skulle försvåra för sittande regering att bara fortsätta efter ett nederlag, tvärtom stärker en förlorande regering som inte har några tydliga regeringsalternativ i riksdagen. Men det kanske var meningen när denna grundlagsändring drevs igenom med hjälp av Alliansen och Miljöpartiet? Att främst Moderaterna ser en blockpolitisk lösning har framgått med all önskvärd tydlighet – men om denna blockpolitik är det bästa för landet är mycket oklart.

   Jag tror att valet 2014 kan av flera skäl bli en rysare som ställer den demokratiska parlamentarismen på ända och frågan är om svenska folket vill ha en minoritetsregering som skall regera på dessa premisser.

   Hoppas att jag lyckats förklara det på ett förståeligt sätt Kajsa om inte är du välkommen att fråga ytterligare.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Ok, tack för svaret!

    Ja, det finns ju iaf en chans då, om vi får över 50%, men det kan ju också innebära att vi aldrig blir av med Reinfeldt. Men det är verkligen märkligt att även om vi får t ex 49% ka alltså Reinfeldt fortsätta, även om Alliansen skulle få t ex 30 %. Känns inte riktigt demokratisk… Hoppas det går bra ändå till slut!

    Gilla

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: